ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-10-2012, ora 13:44

Primaria Iasi a inceput programul de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei

Articol de Diana Dumitriu

Primaria Municipiului Iasi prin Directia de Asistenta Comunitara Iasi a inceput programul de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece noiembrie 2012 – martie 2013, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece.

Reprezentantii municipalitatii informeaza ca ridicarea tipizatelor cuprizand cererea si declaratia pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se face:

1. PENTRU UTILIZATORII DE GAZE NATURALE

1.1. De la sediul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi din sos. Nationala nr. 43, zilnic, intre orele 08.00-16.00.

1.2. De la centrul E-On Moldova situat in Iasi, str. Agatha Barsescu nr.4bis.

2. PENTRU UTILIZATORII DE LEMNE, CARBUNI, COMBUSTIBILI PETROLIERI (altii decat cei beneficiari de ajutor social)

- De la sediul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi din sos. Nationala nr. 43, zilnic, intre orele 08.00-16.00.

3. PENTRU UTILIZATORII DE LEMNE, CARBUNI, COMBUSTIBILI PETROLIERI (beneficiarii de ajutor social)

- De la sediul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi din Str. Mitropolit Varlaam, nr. 54, zilnic, intre orele 08.00-16.00.

4. PENTRU UTILIZATORII DE ENERGIE TERMICA - furnizata in sistem centralizat

3.1.De la asociatiile de proprietari/locatari.

3.2 De la S.C. DALKIA TERMO S.A. Iasi.

3.3. Centrele de cartier ale Primariei Municipiului Iasi.

II. DEPUNEREA CERERILOR SI DECLARATIILOR pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se face individual la:

1. Directia de Asistenta Comunitara Iasi, cu sediul din sos. Nationala nr. 43, zilnic, intre orele 08.00-16.00 – doar pentru persoanele care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale si lemne, carbuni, combustibili petrolieri (altele decat cele beneficiare de ajutor social).

2. Directia de Asistenta Comunitara Iasi, cu sediul din str. Mitropolit Varlaam, nr. 54, zilnic, intre orele 08.00-16.00 – doar pentru persoanele care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibili petrolieri (beneficiarii de ajutor social).

3. Asociatiile de proprietari/locatari, precum si la S.C. DALKIA TERMO S.A. Iasi – pentru persoanele care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat

Nota: Cererile si declaratiile pe propria raspundere pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei vor fi transmise de furnizorul de energie termica (S.C. DALKIA TERMO S.A. Iasi) catre Directia de Asistenta Comunitara, in baza unui protocol de colaborare si a borderourilor asociatiilor de locatari/chiriasi. Acestea vor fi inregistrate si prelucrate in programul informatic, dupa care se vor emite dipozitiile de stabilire/respingere drept si situatiile centralizatoare pentru fiecare categorie de beneficiari.

III. CONDITII DE ACORDARE

1. Completarea cererii si declaratiei pe proprie raspundere privind componenta familiei sau persoanei singure si veniturile acesteia conform modelului anexat. La completarea cererii, titularul are obligatia sa mentioneze corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, numarul de camere precum si bunurile mobile si imobile detinute.

2. Locuinta de domiciliu sau de resedinta pe raza municipaiului Iasi - locuinta situata la adresa inscrisa in actele de identitate ale membrilor de familie sau, dupa caz, adresa la care persoanele sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei.

3. Veniturile persoanei singure sau familiei:

3.1. Pentru acordarea ajutorului cu ENERGIE TERMICA, limita venitului net mediu lunar pe membru de familie este de 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanelor singure.

3.2. Pentru acordarea ajutorului cu GAZE NATURALE, precum si a celui cu LEMNE, CARBUNI, COMBUSTIBILI PETROLIERI (altele decat cele beneficiare de ajutor social), limita venitului net mediu lunar pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiei, cat si in cel al persoanei singure.

Nota: La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie si, dupa caz, al persoanei singure, se iau in calcul toate veniturile nete realizate de membrii acesteia in luna anterioara depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, obligatii legale de intretinere, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent si alte creante legale, cu exceptia:

- ajutorului social, prevazut de Legea nr.416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare ;

- burselor de studiu si a burselor sociale;

- sprijinului financiar de tipul "Bani de liceu", prevazut de H.G. nr.1488/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

4. Depunerea cererii si declaratiei pe propria raspundere pana pe data de 20 a fiecarei luni pentru stabilirea ajutorului cu luna in curs. Pentru cererile depuse dupa data de 20 ale lunii ajutorul se va acorda incepand cu luna urmatoare.

5. Modificarile cu privire la veniturile/componenta familiei/adresa de domiciliu/resedinta se comunica de catre titular in termen de 5 zile de la data modificarii prin completarea unei noi cereri si declaratii pe propria raspundere.

IV. PLAFOANELE DE VENIT SI CUANTUMURILE AJUTOARELOR AFERENTE

ENERGIE TERMICA

Familiile sau persoanele singure care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat, beneficiaza de ajutor pentru energie termica, sub conditia ca venitul net mediu lunar pe membru de familie sa fie de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure. In acest caz, compensarea procentuala aplicata la factura lunara pentru energie termica, se prezinta astfel:

GAZE NATURALE SI LEMNE, CARBUNI SI COMBUSTIBILI PETROLIERI

Pentru acordarea ajutorului cu GAZE NATURALE, precum si pentru cel cu LEMNE, CARBUNI SI COMBUSTIBILI PETROLIERI limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atat in cazul familiilor, cat si in cazul persoanei singure.

Foto: imparte.ro

     
Tag-uri: ajutoare, incalzire, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii