A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720177570.4762.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prima scoala de aromaterapie si-a deschis portile la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-10-2012, ora 17:37

Prima scoala de aromaterapie si-a deschis portile la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Infiintata la initiativa psihologului Cornelia Decu Chaumont, Scoala „Aroma Armony” a lansat ieri un proiect de ajutor tuturor iesenilor – „Traieste o viata in armonie” --, proiect ce va reuni o serie de cursuri si de servicii medicale.

Ceaiurile aromate si mierea imbunatatita cu uleiuri esentiale, numai bune pentru un rasfat intr-o zi friguroasa de toamna, au facut deliciul intalnirii de ieri, pe care sfaturile specialistilor au transformat-o intr-un regal de sanatate.

Cornelia Decu Chaumont a inceput studiul aromaterapiei in urma cu vreo 8 ani, intr-o veche fabrica de uleiuri esentiale din Apt (sudul Frantei). „Distileria a fost infiintata in anul 1789 si functioneaza foarte bine. Acolo am inceput primele cursuri care mi-au transformat pasiunea in meserie”, am aflat de la fondatorul Scolii “Aroma Armony”. Au urmat specializari multiple fiindca lucrul cu sanatatea nu este o joaca si fiecare detaliu conteaza. “La un moment dat, am dorit sa stiu mult mai mult si sa fac performanta. M-am inscris la Facultatea Libera de Medicina Naturala si Etnomedicina din Paris, unde l-am avut ca profesor pe Pierre Francome, un reputat aromaterapeut”, am aflat de la Cornelia Decu Chaumont.

Revenit in Romania, specialistul in aromaterapie a ales Iasul pentru a deschide prima scoala cu acest specific din tara. „Eu sunt pietreanca, dar Iasul ma atrage foarte mult. Are o energie speciala, iar oamenii sunt deschisi la terapiile pe care le propunem. In fapt, ne dorim cu totii o stare de sanatate foarte buna si ne punem toata priceperea in acest lucru”, a mai spus specialistul in aromaterapie.

Dupa prezentarea proiectului stiintific si educativ, Cornelia Decu Chaumont i-a invitat pe toti specialistii care doresc o viata in echilibru sa participe la programul scolii. „Impreuna vom reusi sa consolidam un curent pozitiv, pentru a trai intr-adevar o viata in armonie”.

Printre cursantii Scolii “Aroma Armony” se numara deja medici, psiholog, farmacisti, specialisti in nutritie. „Programul de formare este foarte important. Propunem cursuri de aromaterapie, de Emotional Freeedom Technic si pentru Terapia florala Bach”, a completat Cornelia Decu Chaumont, adaugand ca urmatorul pas vor fi seminariile pe care le va sustine in scoli si universitati, pentru a-i invata pe tineri principiile unei vieti sanatoase si in armonie.

     
Tag-uri: scoala, aromaterapie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii