A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816949.3416.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Prima Galerie de Arta din spatiul universitar romanesc, inaugurata la UPA din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
25-04-2013, ora 10:42

Prima Galerie de Arta din spatiul universitar romanesc, inaugurata la UPA din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Moment cultural de gala la Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi si premiera in spatiul universitar romanesc. Galeria de arta ”Amfiteatru” este un proiect al in colaborare cu Universitatea de Arte din Iasi si cu publicatiile ”Top Bussines” si ”Piata de Arta”, prilejuieste o expozitie de exceptie intitulata „Profesori si mereu studenti”.

Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi pune la dispozitia studentilor si iubitorilor de arta posibilitatea de a se intalni cu arta plastica semnificativa. Creatori ieseni, dar si artisti stabiliti in toata tara, dar si din strainatate sunt invitati sa isi expuna lucrarile si creatiile in cadrul Galeriei Amfiteatru.

Constantin Dumitru, editorul general al publicatiei Top Bussines a salutat deschiderea Universitatii ”Petre Andrei” din Iasi catre un astfel de proiect si le-a povestit celor prezenti la vernisaj de unde a pornit scanteia unei astfel de galerii.

Iasiului i-a venit ideea unui astfel de proiect. Inca de pe vremea studentiei mele ne-am pus problema cum sa ne vindem tara la un pret corect si iata ca am ajuns la un astfel de proiect de arta. Poate acest eveniment ii va trezi si pe altii si va deveni un exemplu demn de urmat”, a marturisit Constantin Dumitru.

La randul sau, Prof.univ.dr. Constantin Tofan, de la Universitatea de Arte din Iasi a declarat pentru el acest proiect este unul de suflet.

Este un vis devenit realitate, care s-a implinit dupa patru ani si speram sa aiba o viata cat mai lunga. A, reusit sa adun o serie de colegi, de inalta tinuta artistica in cadrul acestei expozitii si care reprezinta Romania cu succes peste hotare. Este o expozitie de suflet”, a completat Constantin Tofan.

Prof.univ.dr. Doru Tompea, rectorul Universitatii ”Petre Andrei” din Iasi si gazda Galeriei Amfiteatru a declarat ca proiectul Galele Amfiteatru reprezinta un dublu eveniment.

In primul rand pentru ca este unul unic la nivel national, iar in al doilea rand pentru ca, cu aceasta ocazie sunt vernisate operele pictorilor din Iasi. Am raspuns cu drag propunerii prietenului meu Constantin Dumitru cat si colaborarii cu Universitatea de Arte din Iasi. Este un proiect unic la nivel national si generos in acelasi timp, intrucat le permite artistilor sa vina si sa isi prezinte creatiile intr-un spatiu universitar”, a mai completat rectorul UPA din Iasi.

La realizarea galeriei au contribuit publicatiile Top Business si Piata de Arta care isi propun integrarea manifestarilor din Iasi in seria de saloane „9 pour La Roumanie Magique” desfasurate anual, din 2010 incoace, la Bruxelles in colaborare cu Galeria Arthis din capitala Uniunii Europene. Expozitia va ramane deschisa publicului pana pe data de 31 mai.

     
Tag-uri: galerie de arta, UPA, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii