A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664918.588.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presedintele Consiliului Judetean Iasi s-a intalnit cu importanti reprezentanti ai mediului de afaceri si ai administratiei publice din Israel
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-06-2014, ora 07:09

Presedintele Consiliului Judetean Iasi s-a intalnit cu importanti reprezentanti ai mediului de afaceri si ai administratiei publice din Israel

Articol de Cristian Amariei

Actiunile de promovare a Judetului Iasi pe plan extern continua. In cursul zilei de miercuri, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a avut intrevederi cu mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri si ai administratiei publice din Israel.

Dupa inaugurarea Proiectului „Invest in Iasi”, eveniment care a avut loc la Tel Aviv, acesta a avut intrevederi cu Miriam FEYERBERG, Primarul Orasului Netanya, Yona YANAV, Primarul Orasului Haifa, Zvi OREN, Presedintele Asociatiei Industriasilor din Israel, Ilan GILON, Presedintele Grupului de Prietenie Israel-Romania, Nitzan SAPIR, Directorul Camerei de Comert din Haifa, si cu Aron SHAI, Rectorul celei mai mari universitati din Israel.

Zilele acestea am avut mai multe intrevederi cu reprezentanti ai mediului de afaceri si sefi din administratia publica locala din Israel. Netanya este un oras de circa 200.000 de locuitori, cu 4 parcuri industriale care creeaza zeci de mii de locuri de munca si care, impreuna cu turismul, sunt motorul dezvoltarii localitatii. Cu dna. FEYERBERG, Primarul din Netanya, am avut o discutie extrem de interesanta despre cum putem concretiza infratirea pe care Iasul o are cu acest oras. Cu dl. Nitzan SAPIR, Directorul Camerei de Comert din Haifa, am discutat, in termeni foarte concreti, despre atragerea tinerilor din Israel in programe de studii internationale la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” si despre deficitul de forta de munca in domeniul auto. Israelul, cunoscut drept cel mare centru high-tech din Orient, resimte lipsa fortei de munca in industria de productie”, a declarat Cristian Adomnitei.

De asemenea, in urma intrevederii cu Aron SHAI, au fost demarate o serie de colaborari intre Universitatea din Tel Aviv si Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” in domeniul cercetarii.

Dl. YANAV, Primarul din Haifa, ne-a prezentat cel mai de succes model de parc industrial din Israel, Matam. Aici lucreaza peste 10.000 de angajati in cele mai performante domenii ale industriei IT. Parcul e un parteneriat de succes intre municipalitate si mediul privat. Un astfel de parc imi doresc sa avem si noi la Iasi”, a mai afirmat Cristian Adomnitei.

Foto: oron.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii