A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664333.3694.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premiera pe tara la Teatrul National Iasi - „Variatiuni pe modelul lui Krapelin”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
18-02-2015, ora 11:11

Premiera pe tara la Teatrul National Iasi - „Variatiuni pe modelul lui Krapelin”

Articol de Madalina Irimia
Pe 19 februarie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului National din Iasi are loc premiera la tara a spectacolului „Variatiuni pe modelul lui Krapelin”, de Davide Carnevali.
Spectacolul reprezinta o reintalnire creativa fericita a regizorului Alexandru Dabija si a scenografului Dragos Buhagiar, in completarea echipei venind Andrei Cozlac(video design), Delu Lucaci(asistent regie), Ioana Smara Popescu(asistent scenografie).

Un spectacol-eveniment, desavarsit de jocul actorilor: Calin Chirila, Doru Aftanasiu, Ionut Cornila, Radu Homiceanu.
Alexandru Dabja: „Mi se pare firesc sa incep ceva despre Alzheimer cu mi-aduc aminte…Eu mi-aduc aminte. Tu, nu. Mi-aduc aminte de un text care m-a fascinat acum multi ani. O piesa de teatru de David Mamet: Duck Variations. Doi batrani stau pe banca, in parc, se uita la ratele de pe lac si vorbesc. Am vrut sa fac spectacol cu textul asta şi nu am putut…Actorii de o anumita varsta cu care as fi dorit sa lucrez nu mai rezistau la cantitatea uriasa de text şi la prea multele nuante care trebuiau respectate…Actorii care ar fi putut, tehnic, sa joace, erau prea tineri. Nu am reuşit sa fac spectacolul. Am dat, de curand, peste textul lui Carnevali şi am revenit la entuziasmul de atunci. E un text foarte bun si nu trebuie neaparat jucat de oameni foarte batrani.
Batranetea este o tema care ma bantuie de mic. In tinerete eram fascinat de batranetea extrema ca de un spectacol, nu ştiam de procesele degenerative, de Alzheimer. Acum sunt interesat de ce mi se intampla mie, de cum e cu omul cand imbatraneste. Am stat in ultimii ani in preajma si printre tineri. Tineretea nu este un merit, asa cum batranetea nu este o boala. E plin de tineri paralizati de neputinta si e plin de batrani prosti ca noaptea.”
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii