ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-06-2013, ora 13:00

Prefectura Iasi, prin Biroul Judetean pentru Romi, sprijina accesul la educatie al elevilor romi

Articol de Madalina Irimia

Vineri 14 iunie, se va desfasura in Sala Mare a Prefecturii, o intalnire la care vor participa elevi, cadre didactice, parinti, lideri romi, si directori de scoli, specialisti romi in domeniul educatiei si orientarii scolare. Evenimentul este organizat de Institutia Prefectului - Judetul iasi, prin Biroul Judetean pentru Romi.

Aceasta actiune vizeaza informarea si consilierea parintilor si elevilor romi cu privire la oportunitatile legate de accesul pe locurile speciale din licee si facultati destinate acestei etnii. Tot in cadrul evenimentului, elevii romi vor primi recomandari, care atesta apartenenta la aceasta etnie, oferite de catre organizatia Partida Romilor “Pro Europa”. Aceasta recomandare este documentul cel mai important din dosarul de inscriere pe locurile speciale din licee si universitati.

Institutia Prefectului - judetul Iasi, prin Biroul Judetean pentru Romi, si-a propus in planul judetean de actiune sa sprijine accesul la educatie al elevilor romi si sa consolideze parteneriatul cu structurile civice si politice ale romilor.

Una dintre actiunile importante vizeaza desfasurarea unor campanii de prevenire a abandonului scolar si de crestere a ratei de participare scolara la nivel de liceu a elevilor romi. Actiunile demarate vor fi complementare cu cele specifice, derulate de catre Inspectoratului Scolar Judetean Iasi .

Este prima data cand problema abandonului scolar devine o prioritate pe agenda Biroului Judetean Pentru Romi. In urma analizelor efectuate de catre membrii Grupului de Lucru Mixt, s-a constat ca numarul elevilor romi care urmeaza cursurile liceale este foarte redus in ciuda faptului ca acesti beneficiaza de locuri speciale.

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: elevi, romi, Iasi, Prefectura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii