ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-05-2013, ora 15:32

Precautia unei pensionare din Iasi a dejucat planurile infractorilor care actioneaza prin metoda “ACCIDENTUL RUTIER”

Articol de Alexandra Stefanescu

In dupa-amiaza zilei de 21 mai, Politia Municipiului Iasi a fost anuntata de o femeie de 67 de ani, din Iasi, pensionara, despre faptul ca in jurul orelor 12:10, o persoana necunoscuta a contactat-o pe telefonul fix de la domiciliu si a incercat sa o insele cu suma de 6000 dolari.

Femeia a declarat politistilor ca escrocul a pretins ca este avocatul fiului sau si i-a spus ca fiul ei a provocat un accident rutier in orasul Quebec din Canada si este in prezent arestat. Falsul avocat a spus ca pentru a il pune pe acesta in libertate are nevoie de suma de 6000 dolari, solicitand ca banii sa fie transferati prin MoneyGram, pe numele altei persoane.

Pentru a verifica daca situatia este reala, partea vatamata si-a sunat fiul in Canada pe un numar de telefon cunoscut. Acesta i-a spus ca nu a avut niciun accident si ca totul este o minciuna, cu scopul de a o pacali si determina sa transfere banii. In cauza este intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de tentativa la inselaciune”, a anuntat IPJ Iasi.

RECOMANDARI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

-Verificati, pe un numar de telefon cunoscut deja, daca situatia de urgenta este reala;

-Nu dati curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind ca sunt avocati si reprezinta rudele „implicate in accidentul rutier”;

- Sunati la Politie, pe numarul de urgenta 112 sau la unitatea de politie pe raza careia locuiti, spuneti despre ce este vorba, interesati-va de existenta unui astfel de accident rutier si procedura legala in astfel de situatii.

Foto: ziarulring.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii