A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675533.5517.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Povestile uitate ale Nicolinei la Ateneul Tatarasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
20-02-2015, ora 09:28

Povestile uitate ale Nicolinei la Ateneul Tatarasi

Articol de Cristian Amariei
Ateneul Tatarasi invita publicul joi, 26 februarie 2015, de la ora 17.00, in Sala Galeriile de Arta la un eveniment literar: lansarea de carte „Povestirile uitate ale Nicolinei: o istorie a oamenilor si a fabricii”, autor Serinela Pintilie.

Prezinta: dr. Liviu Bratescu (istoric, directorul Ateneului Tatarasi); Lect. univ. dr. Ionut Nistor ( referent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi); dr. Alexandrina Ionita (Casa Editoriala „Demiurg”), Serinela Pintilie (autor, profesor doctor la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari).

De ce o noua carte despre fostele Ateliere Nicolina? Motivele sunt numeroase: un altfel de omagiu adus fabricii de odinioara si oamenilor ei, ca o incercare onesta de recuperare a trecutului, fara cliseele epocii comuniste sau, pur si simplu, curiozitatea unor timpuri, in care valoarea trecutului se pierde constant si fara scapare. Daca mai adaugam si faptul ca, inclusiv vechea scoala a fabricii – ultima care a mai pastrat numele de Nicolina– a trebuit sa-si schimbe denumirea, incepand cu toamna anului 2013, necesitatea unei noi monografii apare din ce in ce mai evidenta. In egala masura, este un memento pentru generatia parintilor, care, fara indoiala, se va regasi in paginile acestei carti.”, afirma Serinela Pintilie, autor.

Evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, iar intrarea este libera.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii