A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865901.2408.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Potentialul economic al Iasului, subiectul principal al discutiei dintre reprezentantii Ambasadei SUA in Romania si primarul Gheorghe Nichita
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-06-2013, ora 15:42

Potentialul economic al Iasului, subiectul principal al discutiei dintre reprezentantii Ambasadei SUA in Romania si primarul Gheorghe Nichita

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi a avut loc la Primaria Municipiului Iasi intalnirea dintre primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si delegatia americana condusa de E.S. domnul Douane C. Butcher, insarcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, loctiitor al Ambasadorului Statelor Unite. Acesta a fost insotit de doamna Susan P. Garro, consilier economic si doamna Ioana Damian, asistent afaceri culturale. Douane Butcher este diplomat de cariera, provenind dintr-o familie de diplomati.

Desi este in Romania din 2011, este prima vizita la Iasi a E.S. Douane Butcher, scopul principal al acestei vizite fiind cunoasterea potentialului economic al zonei si vizitarea unor investitii americane reprezentative, precum compania Dlephi sau firme de IT.

In cadrul discutiei cu primarul Gheorghe Nichita, E.S. Douane Butcher s-a aratat impresionat de faptul ca orasul Iasi este in plina modernizare, chiar daca efectele crizei economice nu au fost estompate. Primarul Nichita a subliniat eforturile municipalitatii privind derularea investitiilor din municipiul Iasi, in special faptul ca Iasul este pe primul loc in Romania privind atragerea de fonduri nerambursabile, lucru apreciat la superlativ de delegatia americana.

In aceeasi ordine de idei, E.S. Douane Butcher a recunoscut ca ii plac foarte mult cladirile istorice din oras, in special Teatrul National si Palatul Roznovanu. De altfel, E.S. Douane Butcher a afirmat ca ii place atat de mult orasul Iasi, incat si-ar dori sa revina aici cu familia in timpul vacantei. Domnia sa s-a aratat incantat si de feed-back-ul primit de la investitorii americani din domeniul IT stabiliti in Iasi, deosebit de multumiti de oras, de calitatea educatiei in domeniu, de facilitatile pe care le ofera orasul.

Discutiile au vizat si subiecte de maxima actualitate, precum procesul regionalizarii in Romania, parteneriatul strategic Romania-SUA, avantajele pozitiei geo-strategice a Iasului si rolul pe care il va juca in viitor in cadrul regiunii, dar si in Uniunea Europeana. Reprezentantii Ambasadei SUA si-au aratat disponibilitatea de a incuraja noi investitii americane in zona si au promis ca vor reveni la Iasi cat mai curand.

     
Tag-uri: ambasador, primar, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii