A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819438.7205.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Politistii de frontiera au descoperit aproximativ 11.000 tigarete de contrabanda si 18 litri de alcool intr-o singura zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-01-2016, ora 09:31

Politistii de frontiera au descoperit aproximativ 11.000 tigarete de contrabanda si 18 litri de alcool intr-o singura zi

Articol de Madalina Irimia
Politistii de frontiera din cadrul ITPF Iasi au descoperit 10.920 de tigarete de contrabanda si 18 litri de alcool, bunuri pe care patru persoane le achizitionasera in vederea obtinerii unui profit din revanzarea acestora.

Pe 12 ianuarie a.c., in jurul orei 09.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au oprit, pentru control, pe D.E. 583, in apropierea localitatii de frontiera Sculeni, un autoturism marca Volkswagen Passat inmatriculat in Bulgaria, condus de cetateanul roman Alexandru C., in varsta de 27 de ani.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au observat, in interiorul autoturismului, pe bancheta din spate si in portbagaj, mai multe sacose in care au fost descoperite, 4.320 tigarete marca Ashima si 18 litri alcool.

In legatura cu cele constatate Alexandru C. a declarat ca bunurile descoperite ii apartin si le-a introdus legal in Romania, in repetate randuri in limitele prevazute de legislatia in vigoare, cu intentia de a le comercializa pe raza municipiului Iasi. Acesta a mai adaugat faptul ca de fiecare data depozita bunurile introduse legal la un prieten in Romania, de la care le-a preluat inainte de a fi oprit de politistii de frontiera.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia. Totodata a fost dispusa masura retinerii bunurilor in valoare de 2.125 lei si a autoturismului in valoare de 5.000 lei in vederea continuarii cercetarilor.

Tot pe 12 ianuarie a.c., in jurul orei 10.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit de tigari, in zona unei piete din municipiul Galati, l-au depistat pe cetateanul roman Alin C., in varsta de 29 de ani, despre care detineau informatii ca desfasoara activitati de colectare si revanzare a tigaretelor.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control asupra bagajului pe care barbatul il avea asupra sa, ocazie cu care au descoperit 1.600 de tigarete.
Persoana a declarat ca a cumparat tigaretele de la o persoana pe care nu o cunoaste, avand intentia de a le revinde la un pret mai mare.

A fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare de 960 lei, in vederea confiscarii, iar politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

In aceeasi zi , in jurul orei 11.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Mariana N., cu cetatenie moldoveneasca, in varsta de 21 ani, conducand un autoturism marca Citroen, inmatriculat in Bulgaria.

Politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport. In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat in bordul autoturismului, 3.000 de tigarete marca Winston, de provenienta Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.800 lei si a autoturismului folosit la activitatea infractionala, in valoare de 9.000 lei, in vederea confiscarii, iar tanara a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 7.000 lei.

In data de 12 ianuarie a.c., ora 14.30, in P.T.F. Stanca s-a prezentat pentru a intra in tara, ca pasager intr-un autoturism marca Renault, cetateanul roman Cezarian I., in varsta de 56 de ani.

In baza profilului de risc, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si a persoanei, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse pe corpul lui Cezarian I., 2.000 tigarete diferite marci, de provenienta R. Moldova.

A fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare de 453 lei, in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii