A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832792.1142.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Podul Nicolina, deschis traficului pe benzile modernizate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-09-2014, ora 12:48

Podul Nicolina, deschis traficului pe benzile modernizate

Articol de Cristian Amariei
O noua etapa importanta din reabilitarea si modernizarea pasajului rutier Nicolina a fost definitivata. Circulatia rutiera a revenit pe cele doua benzi pe sensul spre Podu Ros, tronson care a fost modernizat in acest an. De asemenea, a devenit functionala si breteaua de legatura care coboara de pe pasaj spre bulevardul Nicolae Iorga.

De la inceputul saptamanii, odata cu reluarea circulatiei rutiere pe zona modernizata, au inceput lucrarile la cea de-a treia etapa de reabilitare a pasajului. Constructorii au inceput demontarea liniilor de tramvai de pe axul central al pasarelei Nicolina. Dupa decaparea completa a tronsonului, urmeaza etapa de consolidare prin turnarea de noi placi de beton pentru structura si apoi operatiunile de montare a noilor sine de tramvai.

Linii de tramvai la Belvedere

in acelasi timp, continua lucrarile si pe traseul soselei Nicolina. Zilele trecute a inceput montarea armaturilor, traverselor si pozitionarea sinelor noi pe tronsonul de la Belvedere spre podul peste paraul Nicolina. La aceasta etapa, urmeaza sudarea liniilor de tramvai si turnarea betonului pentru fixarea caii de rulare. De asemenea, in aceeasi zona urmeaza sa fie realizate legaturile dintre sine pe portiunea intersectiei din dreptul bisericii catolice. Pe tronsonul dintre Belvedere si capat CUG lucrarile sunt aproape de finalizare. Dupa terminarea operatiunilor de ridicare la nivel a capacelor de canal de pe carosabil, va urma asternerea ultimului strat de asfalt pe sensul de mers dinspre Belvedere spre Rond Vechi CUG. Pe de alta parte, pe zona de carosabil finalizata au fost create si refugiile statiilor de tramvai, atat la Rond Vechi cat si la statia Biserica inaltarea Domnului.

Plantari in zona Nicolina – CUG

Investitia derulata cu fonduri europene nerambursabile in cadrul proiectului Axa Sud aduce si lucrari de schimbare a vegetatiei pe traseul soselei Nicolina. Astfel, vor fi inlocuiti 26 de arbori, din care 24 sunt din specia tei (10 dintre acestia fiind uscati), 1 mesteacan si 1 molid. inlocuirea vegetatiei este impusa partial de starea precara de sanatate a arborilor, iar alti copaci vor fi inlocuiti pentru ca se afla pe sectorul alveolelor create pentru statiile de autobuz. Atat Ocolul Silvic Iasi cat si Comisia de Ordonare a Vegetatiei au avizat favorabil inlocuirea arborilor. Pe aceasta zona, municipalitatea a dispus plantarea unui numar dublu de arbori. Vor fi plantati 52 puieti de tei in aceasta toamna, la momentul optim stabilit de specialisti.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii