A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832456.6042.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pista periculoasa pentru biciclistii din Iasi. Traseul de 11 kilometri este plin de gropi si denivelari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-03-2015, ora 08:04

Pista periculoasa pentru biciclistii din Iasi. Traseul de 11 kilometri este plin de gropi si denivelari

Articol de Cristian Amariei
Infuriata de situatia deplorabila in care se afla o pista de biciclete din Iasi, o tanara a realizat un film cu intreg traseul si l-a postat pe internet. Biciclista sustine ca vrea sa traga un semnal de alarma cu privire la pericolul la care se expun cei care merg cu bicicleta pe pista de 11 kilometri, plina de gropi si denivelari.

"Intrarea pe pista este un pic cam brusca, fiind cateva denivelari. Dupa aceea, nu se imbunatateste, ba din contra, conditiile sunt din ce in ce mai proaste," explica tanara care a realizat filmarea cum incepe traseul lung de 11 kilometri care porneste din Podul de Piatra si se incheie in cartierul Tudor Vladimirescu.

In filmarea facuta de Ioana Popa in timp ce se afla la o plimbare cu bicicleta impreuna cu sotul si fiul ei se vede cum intalnesc portiuni acoperite de nisip, mormane de materiale pentru constructie si caini comunitari:

"Am intalnit catei, vreo trei. si apoi am intalnit pe portiunea a doua a pistei foarte multe gropi si denivelari. Am postat filmul asta ca sa aratam ca asa nu, asa nu trebuie sa arate o pista pentru biciclete intr-un oras care se doreste a fi Capitala Culturala Europeana."

Biciclistii spun ca pista nu reprezinta un pericol doar pentru ei, ci si pentru pietoni:

"E de foarte proasta calitate avand in vedere ca aici ar trebui sa circule si pietoni si biciclisti, este foarte prost."

"Tot vin si mai pun pietrele si apoi mai sapa, iar pun pietre. - Se poate circula cu bicicleta? - Se poate circula asa cum se circula pe un teren accidentat.2

"Numai hopuri, numai damburi, ce inseamna asta?!"

"Mizeria si aceste lucrari, care tin de aproximativ 2 luni, asta e cea mai mare problema."

Reprezentantii municipalitatii spun ca pista arata asa pentru ca vremea nu le-a permis muncitorilor sa faca lucrari de reparatie.

Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi: "Pista va fi reparata si reabilitata in perioada urmatoare, dat fiind faptul ca in sezonul rece 2014-2015 au avut loc cateva interventii la reteaua de termoficare, ceea ce a condus la distrugerea unor portiuni din pista de biciclisti. Atunci cand vremea o va permite, colegii nostrii vor interveni."

Pistele pentru biciclisti au fost facute in 2010 si au costat 850.000 de lei. Cheltuielile pentru reparatii vor fi suportate de catre firma care a realizat lucrarile la retea de termoficare.

Filmare pe digi24.ro
Foto: ziaruldeiasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii