A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719989779.9525.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Petru Movila: „Aeroportul Iasi trebuie sa ramana in subordinea Consiliului Judetean Iasi iar orice alta propunere de transfer nu isi are rostul”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-01-2013, ora 06:09

Petru Movila: „Aeroportul Iasi trebuie sa ramana in subordinea Consiliului Judetean Iasi iar orice alta propunere de transfer nu isi are rostul”

Articol de Diana Dumitriu

Petru Movila, deputat PDL, spune ca USL sta pe un butoi de pulbere dupa ce unul din membrii sai a declarat ca este nevoie de initierea unei hotarari de Guvern prin care Aeroportul Iasi sa revina sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Deputatul PDL Petru Movila afirma totodata ca datorita acestei declaratii facute de catre membrul USL Iasi, a descoperit ca finantarea si implicit finalizarea modernizarii aeroportului iesean inca este un mister pana si pentru membrii propriei aliante.

Aeroportul Iasi a fost jucaria preferata a tuturor candidatilor USL atat la alegerile locale cat si la cele parlamentare. Nu a existat candidat care sa nu includa in planurile sale marete pentru ieseni modernizarea aerogarii iesene, binenteles cu ajutorul si sustinerea celor de la centru care, conform declaratiilor lor, urmau sa aloce zeci de milioane Euro pentru Iasi. Am auzit aceste declaratii constant chiar cu doua-trei luni inainte de alegerile locale, cand, membrii USL din Consiliul Judetean Iasi faceau declaratii furtunoase pe tema acestui subiect si sustineau sus si tare ca atunci cand USL va veni la guvernare, aeroportul va fi modernizat aproape imediat.Acum, la mai bine de jumatate de an dupa ce USL a preluat puterea, proiectului aeroportului Iasi se afla inca in mijlocul unei nebuloase, cu declaratii care se contrazic si fara nici un semn de sustinere reala de la guvernantii USL” spune Movila.

El considera ca Aeroportul Iasi trebuie sa ramana in subordinea Consiliului Judetean Iasi iar orice alta propunere de transfer nu isi are rostul. Problema aeroportului este cel mai bine inteleasa de noi iesenii, iar rezolvarea trebuie sa vina tot de aici.

Binenteles, cu sprijin financiar suplimentar, in conditiile in care o astfel de investitie este peste puterile CJ Iasi, si nu din rea vointa ci din lipsa de fonduri suficiente. De aceea, acest proiect trebuie sprijinit de toti cei care au in putere acest lucru si trebuie cautate surse alternative de finantare, indiferent ca se cheama bani de la Guvern, fonduri europene sau parteneriat public – privat. Aum, Iasul este reprezentat de un numar semnificativ de parlamentari, majoritatea USL. Sa nu uitam nici ca la ultima vizita a sefilor USL la Iasi, Ponta si Antonescu au sustinut ca vor cauta metode de finantare pentru modernizarea aerogarii si chiar sprijinirea acesteia pentru a deveni un punct de dezvoltare regionala”, mai spune Petru Movila.

Prin prisma acestor declaratii, deputatul PDL avertizeaza ca va depune un amendament la bugetul statului pentru alocarea a 40 milioane Euro pentru finalizarea proiectului de modernizare a Aeroportului Iasi pe care sunt convins ca il vor vota toti reprezentantii Iasului in Parlament, in special cei din USL, in conditiile in care pana acum si eu am votat amendamentele referitoare la proiectele judetului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii