A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728091887.9553.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 7 milioane de romani sunt hipertensivi. Vino la corturile amplasate in Piata Unirii si testeaza-ti gratuit tensiunea pentru a afla daca te numeri printre ei (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
22-06-2012, ora 13:25

Peste 7 milioane de romani sunt hipertensivi. Vino la corturile amplasate in Piata Unirii si testeaza-ti gratuit tensiunea pentru a afla daca te numeri printre ei (VIDEO)

Articol de Alexandra Stefanescu

Masurarea constanta a valorilor tensionale reprezinta una din principalele metode de control si preventive a hipertensiunii.

Din dorinta de a creste numarul de personae care isi verifica tensiunea arteriala regulat si a celor care adopta un stil de viata care sa previna aparitia hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune a lansat Campania Nationala “Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”.

In perioada 23-24 iunie, este randul Iasului sa se alature luptei impotriva hipertensiunii arteriale. Iesenii sunt asteptati sa isi masoare gratuit tensiunea arteriala si sa primeasca sfaturi utile despre masurarea si controlul hipertensiunii la corturile special amenajate din Piata Unirii.

Am decis sa sprijinim campania de masurare a tensiunii arteriale, intrucat autoritatile locale joaca un rol central in preventia, controlul si monitorizarea unei boli atat de raspandite ca hipertensiunea. Doar printr-o abordare intensiva si o actiune concentrata, se pot lua masurile necesare constientizarii gravitatii unei probleme de sanatate publica”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Hipertensiunea arteriala (HTA) reprezinta in prezent o problema de sanatate publica la nivel mondial, o patrime din populatia globului suferind de hipertensiune, astfel ca putem considera HTA ca fiind de departe cel mai raspandit factor de risc cardiovascular.

In Romania 4 din 10 adulti sunt hipertensivi, iar controlul terpeutic al valorilor tensionale este departe de a fi satisfacator. Desi comparativ cu situatia din 2005, prevalenta HTA a ramas la valori similare, vestea buna este ca s-a inregistrat o scadere semnificativa a cazurilor nou diagnosticate.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii