A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834231.2261.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 6.000 pachete de tigari de contrabanda trecute peste Prut cu o funie si o lanseta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-07-2014, ora 12:07

Peste 6.000 pachete de tigari de contrabanda trecute peste Prut cu o funie si o lanseta

Articol de Cristian Amariei

Politistii de frontiera ieseni au depistat un cetatean roman care transporta, cu ajutorul unei carute 121.940 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova, pe care fiul sau le-a trecut peste raul Prut, cu ajutorul unei funii si al unei lansete de pescuit.

Pentru retinerea barbatului, care nu s-a supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au facut uz de arma, tragand trei focuri in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Pentru valorificarea unor informatii detinute, pe linia contrabandei si a traficului ilicit cu tutun, in data de 04 iulie a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, in colaborare cu politisti de frontiera moldoveni, au organizat o actiune specifica pe timpul careia au observat, pe directia localitatii de frontiera Priza Prut, o persoana care se deplasa, cu viteza, cu un atelaj hipo in care se aflau mai multe colete voluminoase, acoperite cu iarba. Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanei, insa aceasta nu s-a supus somatiilor legale efectuate de lucratorii nostri. Pentru retinerea barbatului, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de arma in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale, fara a rezulta victime sau pagube materiale”, anuntaIJPF Iasi.

In urma verificarilor s-a constatat ca persoana in cauza este cetateanul roman B.V., in varsta de 54 ani.

Din cercetari si declaratiile barbatului, politistii de frontiera au stabilit faptul ca aceasta s-a deplasat pana la malul romanesc al raului Prut, unde s-a intalnit cu fiul sau de la care a preluat caruta plina cu tigari.

Lucratorii nostri au mai stabilit faptul ca fiul barbatului, cetateanul roman B.I., in varsta de 23 ani, a trecut coletele peste raul Prut, de pe teritoriul Republicii Moldova in Romania, cu ajutorul unei lansete si al unei funii. Tanarul era in atentia politistilor de frontiera, deoarece in luna septembrie a anului trecut a fost depistat incercand sa introduca ilegal tigarete in Romania. In urma controlului efectuat asupra atelajului, lucratorii nostri au descoperit sapte colete ce contineau cantitatea de 121.940 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Intreaga cantitate de tigari in valoare de 53.537 lei a fost retinuta in vederea confiscarii. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate”, informeaza IJPF.

     
Tag-uri: tigari, Iasi, frontiera, Prut
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii