A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664278.6675.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 5000 de elevi si prescolari au vizitat sediul ISU Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-04-2013, ora 11:43

Peste 5000 de elevi si prescolari au vizitat sediul ISU Iasi

Articol de Madalina Irimia

Sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi dar si subunitatile acestuia din Iasi, Pascani si Tirgu Frumos “au fost luate cu asalt” de mii de elevi, interesati sa afle ce inseamna sa fii pompier.

In cadrul programului „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educatiei Nationale in perioada 1- 5 aprilie, grupuri de prescolari si elevi insotiti de cadre didactice sau parinti au vizitat pompierii ieseni. Copiii au primit informatii detaliate si adaptate varstei lor despre autospecialele de interventie, tipurile de misiuni la care participa si au asistat la demonstratii efectuate cu tehnica folosita pentru stingerea incendiilor si descarcerare.

Tot in aceasta saptamana, personalul Inspectiei de Prevenire si paramedicii SMURD au fost invitati sa participe la activitatile organizate in mai multe scoli si gradinite din judet, unde au prezentat copiilor masuri de prevenire, precum si modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta. Totodata, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au efectuat exercitii practice de evacuare si demonstratii de acordare a primului ajutor medical.

De asemenea, in perioada 1-7 aprilie, la Centrul de Conferinte “Providenta”, a fost organizat un punct de informare al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi, unde pompierii au prezentat vizitatorilor filme si spoturi educative, le-au explicat masurile de prevenire a incendiilor si regulile de comportare in caz de cutremur sau la gasirea unor elemente de munitie neexplodata. La acest eveniment a fost prezentata si o autospeciala de interventie, pentru a oferi participantilor posibilitatea de a cunoaste cat mai multe lucruri despre echipamentele utilizate in misiunile cu care pompierii se confrunta zi de zi.

Numarul tot mai mare de la an la an al cadrelor didactice si al copiilor care au ales sa stie mai multe despre situatiile de urgenta scoate in evidenta foarte buna colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Aceste activitati s-au dovedit a fi atat interesante dar si utile, deoarece o parte dintre elevi isi doresc acum sa devina pompieri. Astfel, copiii dar si pompierii au avut de castigat. Personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a fost incantat sa-i aiba aproape pe cei pentru care uneori isi risca viata ca sa-i salveze, iar copiii au fost foarte bucurosi de toate lucrurile noi aflate. Putem spune ca a fost o saptamana deosebita si ca peste 5000 de copii, scolari si prescolari din 53 unitati de invatamant au aflat cum trebuie sa se comporte in timpul unui cutremur sau incendiu”, informeaza ISU Iasi.

     
Tag-uri: ISU, Iasi, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii