A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680446.6336.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 26.000 de tigarete, descoperite de politistii de frontiera din cadrul ITPF Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-02-2016, ora 09:40

Peste 26.000 de tigarete, descoperite de politistii de frontiera din cadrul ITPF Iasi

Articol de Cristian Amariei
La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit ascunse si nedeclarate, peste 26.000 de tigarete pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania.

In perioada 20 - 22 februarie, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier pe timpul efectuarii formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, echipele comune de control, formate din politisti de frontiera si inspectori vamali, au descoperit, in opt cazuri, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale ale participantilor la trafic, cat si in locuri special amenajate in portbagajul, in bordul si portierele a doua autoturisme, cantitatea totala de 9.660 de tigarete.

In toate cele opt cazuri a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 1.554 lei, au fost retinute in vederea confiscarii doua autoturisme in valoare totala de 19.000 lei si au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale in valoare totala de 20.000 lei.

Pe 20 februarie a.c., in jurul orei 22.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-port, pentru efectuarea formalitatilor necesare controlului de frontiera in tranzit, pe sensul de intrare in tara, o nava sub pavilion Ucraina, avand la bord un echipaj format din 11 marinari ucraineni.

In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit, ascunse si nedeclarate in cabina ofiterului secund, 4.800 de tigarete diferite marci.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare totala de 2.880 lei in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.

Tot in data de 20 februarie a.c., in jurul orei 04.40, s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean V. P., in varsta de 34 ani, si cetateanul roman C. R., in varsta de 21 ani, conducand fiecare cate un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Bulgaria.
Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport.
In urma controalelor efectuate, echipele comune formate din politisti de frontiera si inspectori vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, in banchetele din spate ale autoturismelor, 4.220 de tigarete marca Rothmans, cu timbru de acciza Republica Moldova.
Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.691 lei in vederea confiscarii, iar persoanele au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 10.000 lei.

In data de 21 februarie a.c, in jurul orei 23.30 politisti de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari, au oprit in trafic, in municipiul Galati, un autoturism marca Volvo S40, condus de o tanara cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, despre care existau informatii ca desfasoara activitati in sfera contrabandei cu tigari.

Potrivit ITPF Iasi , „Pentru continuarea cercetarilor, lucratorii nostri au procedat la conducerea autoturismului si a conducatoarei auto la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati. In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse in portierele autoturismului 7.600 de tigarete marca Kiss de provenienta R. Moldova.”

A fost anuntat Serviciul Supraveghere Fiscala din cadrul D.R.A.O.V. Galati, care a luat masura ridicarii tigaretelor in valoare de 1.724 lei in vederea confiscarii si a sanctionat persoana cu amenda in valoare de 10.000 lei.

     
Tag-uri: iasi, tigari, contrabanda
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii