A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830706.8426.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 1500 de studenti au descoperit cum pot influenta tehnologiile viitorului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-11-2015, ora 09:14

Peste 1500 de studenti au descoperit cum pot influenta tehnologiile viitorului

Articol de Cristian Amariei
Studentii de la cinci facultati tehnice din cadrul Universitatii „Gheorghe Asachi” din Iasi si de la trei facultati din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, precum si de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava au aflat de la specialistii Continental unde ii pot duce cunostintele acumulate in anii de studiu.

„Continental Technical Show a ajuns la a doua editie. Este un eveniment important pentru noi pentru ca an de an le aratam studentilor cat de mare este aportul lor in dezvoltare de tehnologii si produse de varf din domeniul automotive. Studentii de astazi sunt cei care vor crea tehnica de varf de maine, iar prezenta noastra in universitati, prin produsele si tehnologiile prezentate, are rolul de a-i motiva si de a le transmite ca si ei pot concepe asemenea echipamente si tehnologii“, a declarat Marian Petrescu, directorul locatiei Continental din Iasi.

In fiecare zi, din 3 pana in 10 noiembrie, peste 20 de ingineri Continental le-au prezentat tinerilor produsele pentru dezvoltarea carora au folosit cunostintele de programare, proiectare electronica sau mecanica, pe care studentii le dobandesc acum in bancile facultatilor.

Cinci masini de test si produse si tehnologii dezvoltate in Iasi au fost prezentate studentilor. Masina electrica si ultima inovatie din domeniul sistemelor de franare s-au numarat printre cele mai atractive produse care i-au interesat pe tineri. De asemenea, studentii au putut asista la prezentari realizate de expertii Continental pe teme precum introducere in trecutul si viitorul masinilor automate, dar si module electronice ce integreaza nenumarate functionalitati pentru a asigura accesul in vehicul, confortul si securitatea acestuia. in cadrul fiecarei facultati, prezentarile au fost adaptate in functie de ariile de interes pentru care studentii, viitorii specialisti, se pregatesc.

„Este bine primita initiativa companiei Continental caci studentii nostri sunt interesati sa afle de oportunitatile pe care le au pe piata locala. E foarte bine ca au venit la eveniment si absolventi ai nostri ce lucreaza acum in companie, care le-au aratat ca tot ce au invatat in facultate chiar folosesc acum in dezvoltarea produselor la care lucreaza”, a spus prof. univ. dr. ing. Cezar Oprisan, decan al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi.

Continental in Romania

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii