A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720104424.396.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 14.000 de kilograme de donatii in cadrul „Saptamanii legumelor si a fructelor donate”, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-11-2013, ora 12:01

Peste 14.000 de kilograme de donatii in cadrul „Saptamanii legumelor si a fructelor donate”, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Peste 5.500 de elevi si prescolari din judetul Iasi au fost antrenati timp de o saptamana intr-o campanie care a avut ca scop sprijinirea persoanelor aflate in dificultate. Fata de anul trecut, cantitatea de fructe si legume donate a crescut cu 40%. De asemenea, a crescut si numarul beneficiarilor, cu 70%.

In perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, in 70 de unitati de invatamant din judet (peste o treime din totalul unitatilor din judet) s-a derulat campania sociala ,,Saptamana legumelor si a fructelor donate", din cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC).

Campania a implicat voluntari, elevi si profesori, de la scolile care promoveaza actiunile umanitare din cadrul SNAC.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii si profesorii din unitatile de invatamant cu privire la situatia dificila in care se afla persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intentioneaza consolidarea abilitatilor copiilor de a trai impreuna cu ceilalti intr-o societate unita si solidara in care conteaza valentele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania ,,Saptamana legumelor si a fructelor donate" a constat in strangerea de legume si fructe de catre elevii voluntari implicati in programul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC) si donarea lor familiilor aflate in dificultate sau unor institutii sociale.

Concret, in judetul Iasi s-au implicat 70 de scoli si gradinite, care au antrenat in acest demers 5.501 de elevi si prescolari, precum si 654 de cadre didactice.

Au beneficiat de rezultatele campaniei 3.658 de persoane defavorizate din judetul Iasi. Donatiile au constat in: legume si fructe in cantitate totala de aproximativ 14.500 kilograme, 266 kilograme de faina alba, malai, paste fainoase, 47 l ulei, 16 borcane cu zacusca, 13 kg orez, 12 kg zahar, 74 borcane compot, dulceata si gem, dulciuri, sume de bani). Beneficiarii au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilitati din scoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate in dificultate din comunitati apropiate scolilor, batrani din institutii de ocrotire sociala.

Foto: gscfr.ro

     
Tag-uri: legume, fructe, proiect, elevi, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii