ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-10-2012, ora 14:27

Peste 1.700 de constructii ilegale au fost identificate in vecinatatea instalatiilor de distributie a energiei electrice din Moldova

Articol de Madalina Irimia

E.ON Moldova Distributie a identificat, in urma verificarilor periodice ale sistemului de distributie a energiei electrice, peste 1.700 de constructii ce nu respecta legislatia in vigoare privind amplasarea constructiilor in vecinatatea instalatiilor electrice. Aceste imobile au fost ridicate cu preponderenta in mediul rural, fara a fi obtinute in prealabil avize din partea companiei noastre.

In cadrul campaniei „Impreuna pentru siguranta” E.ON si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta atrag atentia asupra obligativitatii respectarii conditiilor si distantelor minime de amplasare a constructiilor fata de echipamentele si componentele sistemului de distributie a energiei electrice, aceste conditii fiind precizate in avizul emis de compania noastra.

Amplasarea constructiilor in vecinatatea retelelor de distributie fara respectarea cerintelor legale poate duce la incidente cu urmari deosebit de grave, cum ar fi: pagube materiale, ranirea sau chiar decesul unor persoane. Depozitarea, manipularea materialelor si construirea unor imobile in vecinatatea sistemului de distributie a energiei electrice cresc riscurile de producere a unor accidente prin electrocutare, incendii sau distrugeri cauzate de ruperea stalpilor sau conductoarelor.

Totodata, pot fi afectate atat functionarea retelelor de distributie a energiei electrice, cat si accesul la instalatii pentru interventii, cu implicatii asupra sigurantei si continuitatii in alimentarea consumatorilor.

E.ON Moldova Distributie a atentionat atat detinatorii acestor imobile, cat si institutiile abilitate in a urmari si a interveni pentru respectarea reglementarilor legale in domeniul constructiilor privind necesitatea solutionarii acestor situatii.

In conformitate cu Regulamentul de furnizare a energiei electrice la consumatori, E.ON Moldova Distributie este in drept sa sisteze alimentarea cu energie electrica la imobilele ce nu respecta normele de amplasare, existand deja demarate proceduri in acest sens.

Intreaga responsabilitate pentru consecintele produse prin nerespectarea acestor cerinte legale revine persoanelor care le-au generat.

Foto: bacaul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii