ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-01-2014, ora 08:01

Peste 1.400 de sanctiuni contraventionale aplicate de politistii locali in luna decembrie 2013

Articol de Alexandra Stefanescu

In luna decembrie, politistii locali au continuat actiunile de siguranta publica in cartierele din municipiul Iasi. In urma verificarilor au aplicat 1.486 de sanctiuni contraventionale in valoare de 196.490 lei.

Dintre acestea:

–266 de amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectarii Legii 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

–341 de persoane au fost sanctionate contraventional Conform Hotararilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vanzare a bunurilor in afara tonetelor, precum si expunerea de afise sau anunturi publicitare in alte locuri decat panourile de afisaj, etc.

–678 de conducatori auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat ingreunarea traficului rutier au fost sanctionati contraventional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

-61 de sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse intre 500 si 1.500 lei, au fost aplicate conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. De asemenea, 32 de persoane au fost sanctionate contraventional conform H.C.L.M. Iasi nr. 167/1998, pentru exercitarea de acte de comert ambulant pe strazile orasului. In plus, pentru comerciantii in cauza a fost dispusa si masura complementara a ridicarii in vederea confiscarii a bunurilor (produse alimentare si nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au facut obiectul contraventiei.

De asemenea, in perioda mentionata, politistii locali au asigurat buna desfasurare a evenimentelor cultural-artistice si religioase organizate cu prilejul Sarbatorilor de Iarna.

Foto: 24-ore.ro

     
Tag-uri: amenzi, politie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii