ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-06-2013, ora 17:45

Perchezitii in Iasi la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani

Articol de Cristian Amariei

In aceasta dimineata, politistii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Botosani, cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat trei perchezitii domiciliare in comuna Ciurea, judetul Iasi, la locuintele mai multor suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani.

Politistii au urmarit identificarea si ridicarea de documente contabile sau a oricaror alte inscrisuri utile in probarea activitatii infractionale a persoanelor in cauza.

La actiune au participat politisti de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Botosani si politisti ai Serviciilor pentru Actiuni Speciale Botosani si Iasi. In cauza s-a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale din I.G.P.R..

In fapt, cele trei persoane, in calitate de administratori ai unei societati comerciale cu sediul in judetul Botosani, sunt suspectate ca, in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat, prin neinregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de materiale de constructii, produse agricole si alte categorii de marfuri.

Totodata, sumele de bani incasate prin conturi bancare, ca si contravaloare a marfurilor, au fost retrase numerar, cu scopul declarat al efectuarii unor achizitii de deseuri feroase si neferoase, pentru care suspectii au folosit la unitatile bancare documente fictive.

De asemenea, in aceeasi perioada, suspectii nu ar fi declarat cu exactitate sediul societatii, in scopul sustragerii de la efectuarea verificarilor si a inspectiei financiare, iar la scurt timp, au cesionat societatea in mod formal, in favoarea unei alte persoane, catre care nu au transmis insa niciun document de evidenta contabila.

Prejudiciul creat de cele trei persoane este estimat la 2.690.000 de lei.

Foto: pressalert.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii