ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-10-2014, ora 12:45

Pelerinii asezati la rand la Mitropolie primesc ceai si mancare

Articol de Cristian Amariei
Sute de litri de ceai si peste o mie de pachete cu mancare au fost impartite pelerinilor din Iasi care au petrecut noaptea asteptandu-si randul sa se roage la moastele Cuvioasei Parascheva.
Veniti din toate colturile tarii, credinciosii care s-au asezat la rand s-au putut bucura de cate o bautura calda, un sandvici si fructe. Chiar daca erau pregatiti cu haine groase si mancare, pelerinii au primit cu bucurie ceaiul.

La rand, s-a asezat si o familie cu trei copii din Galati. Ceaiul si mancarea au ajuns la momentul potrivit. Pentru ca nu e prima data cand cei doi tineri vin cu copiii, si-au pus in bagaje tot ce au crezut ca este necesar. "Cu haine, cu manusi, cu fulare pregatiti ca sa nu avem un motiv sa ne impiedice vremea sau sa spunem ca ne este frig, nu stam, nu asteptam," spune Georgina Margarit, mama copiilor.

Cei mici vad pelerinajul ca o excursie si stiu deja ce o vor ruga pe Sfanta Cuvioasa Parascheva: "Sa cresc mare si sa am note bune la scoala. Nu e asa rau. E foarte bine, mie imi place aici pentru ca e liniste si e foarte frumos."

Pana la finalul sarbatorilor Iasilor, credinciosii vor beneficia pe timpul noptii de cate un ceai cald si mancare.

Sursa: digi24.ro
Foto: ziarullumina.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii