A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720204518.6896.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pastele scumpeste alimentele. Vezi cat costa cosul de Paste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
18-04-2011, ora 23:07

Pastele scumpeste alimentele. Vezi cat costa cosul de Paste

Articol de Alexandra Stefanescu

In ciuda iesirii teoretice din criza si a apropierii Pastelui, vanzarile nu sunt in crestere in hipermarketurile din Iasi, care au majorat preturile la cateva alimente de baza fata de inceputul anului.

Mielul, ouale, vopseaua, vinul, branzeturile, zarzavaturile, cozonacul, pasca si alte produse necesare pentru masa de Paste, au preturi destul de piperate si reusesc sa-i cam sperie pe iesenii cu portofelele subtiate de criza.

Este binecunoscuta deja problema care apare in fiecare an in preajma sarbatorilor, cand preturile alimentelor cresc semnificativ. Chiar ministrul Agriculturii a tinut sa atraga atentia zilele trecute ca situatia preturilor la produsele alimentare este anormala in tara noastra, in perioada sarbatorilor, comparativ cu celelate tari ale Uniunii Europene, deoarece se incearca scoaterea de profit din pret si nu din volumul de marfa vanduta.

In Romania, in perioadele de cerere maxima, preturile sunt anormale, chiar daca este volum suficient de marfa. In tarile dezvoltate se merge pe profit din volum mare de marfa vanduta, in timp ce in Romania se incearca obtinerea de profit din cresterea pretului in aceste perioade, de sarbatori” , a spus Valeriu Tabara.

Lipsa banilor face ca masa festiva de Paste sa fie mult mai saraca decat in ultimii ani, in conditiile in care majoritatea firmelor nu mai dau prime angajatilor si oamenii se limiteaza la strictul necesar. Ouale se vand cu 40 – 50 de bani bucata, un kilogram de carne de miel ajunge la 28 lei, cozonacii au preturi cuprinse intre 5 si 20 de lei, iar o pasca ajunge sa coste si 17 lei.

Urmand traditia autohtona, in aceasta perioada, in unele hipermarketurile preturile la produsele specifice vor creste, astfel vom vedea la raft si carne de miel la 30 de lei kilogramul sau oua cu 60 de bani, in timp ce banalii cartofi ar putea ajunge si la 4 lei kilogramul.

O familie care vrea sa respecte traditia si alege sa se imfrupte din principalele preparate de Paste, trebuie sa scoata din buzunare in medie 1. 200 – 1. 400 de lei. Cei cu posibilitati financiare mai reduse, care aleg sa renunte la carnea de miel si se orienteaza catre cea de pui sau curcan pot ajunge sa plateasca 600 lei.

Cei care lasa cumparaturile pe ultima suta metri, au sansa sa cheltuiasca mai putin. Cu o zi inainte de sarbatori, uneori chiar cu citeva ore, comerciantii mai lasa la pret pentru a nu ramane cu marfa pe taraba.

Vezi cat costa principalele alimente din cosul de Paste

Alimente

Pret

Carne de miel

28 lei kg

Oua rosii (10 buc)

14, 49 lei

Oua (30 buc)

9 lei

Vopsea de oua

0, 22-5, 99 lei

Cozonac (400 g)

5 lei

Pasca (600 g)

16, 99 lei

Telemea

19, 90 kg

Branza de vaci

14, 9 kg

Vin (1, 5l)

10 lei

     
Tag-uri:

In ciuda iesirii teoretice din criza si a apropierii Pastelui, vanzarile nu sunt in crestere in hipermarketurile din Iasi, care au majorat preturile la cateva alimente de baza fata de inceputul anului.

,

Mielul, ouale, vopseaua, vinul, branzeturile, zarzavaturile, cozonacul, pasca si alte produse necesare pentru masa de Paste, au preturi destul de piperate si reusesc sa-i cam sperie pe iesenii cu portofelele subtiate de criza.  

Este binecunoscuta deja problema care apare in fiecare an in preajma sarbatorilor, cand preturile alimentelor cresc semnificativ. Chiar ministrul Agriculturii a tinut sa atraga atentia zilele trecute ca situatia preturilor la produsele alimentare este anormala in tara noastra, in perioada sarbatorilor, comparativ cu celelate tari ale Uniunii Europene,   deoarece se incearca scoaterea de profit din pret si nu din volumul de marfa vanduta.

In Romania, in perioadele de cerere maxima, preturile sunt anormale, chiar daca este volum suficient de marfa. In tarile dezvoltate se merge pe profit din volum mare de marfa vanduta, in timp ce in Romania se incearca obtinerea de profit din cresterea pretului in aceste perioade, de sarbatori” , a spus Valeriu Tabara.

Lipsa banilor face ca masa festiva de Paste sa fie mult mai saraca decat in ultimii ani, in conditiile in care majoritatea firmelor nu mai dau prime angajatilor si oamenii se limiteaza la strictul necesar. Ouale se vand cu 40 – 50 de bani bucata, un kilogram de carne de miel ajunge la 28 lei, cozonacii au preturi cuprinse intre 5 si 20 de lei, iar o pasca ajunge sa coste si 17 lei.

Urmand traditia autohtona, in aceasta perioada, in unele hipermarketurile preturile la produsele specifice vor creste, astfel vom vedea la raft si carne de miel la 30 de lei kilogramul  sau oua cu 60 de bani, in timp ce banalii cartofi ar putea ajunge si la 4 lei kilogramul.

O familie care vrea sa respecte traditia si alege sa se imfrupte din principalele preparate de Paste, trebuie sa scoata din buzunare in medie 1. 200 – 1. 400 de lei. Cei cu posibilitati financiare mai reduse, care aleg sa renunte la carnea de miel si se orienteaza catre cea   de pui sau curcan pot ajunge sa plateasca 600 lei.

Cei care lasa cumparaturile pe ultima suta metri, au sansa sa cheltuiasca mai putin. Cu o zi inainte de sarbatori, uneori chiar cu citeva ore, comerciantii mai lasa la pret pentru a nu ramane cu marfa pe taraba.

 

Vezi cat costa principalele alimente din cosul de Paste

 

Alimente

Pret

Carne de miel

28 lei kg

Oua rosii (10 buc)

14, 49 lei

Oua (30 buc)

9 lei

Vopsea de oua

0, 22-5, 99 lei

Cozonac (400 g)

5 lei

Pasca (600 g)

16, 99 lei

Telemea

19, 90 kg

Branza de vaci

14, 9 kg

Vin (1, 5l)

10 lei

" title="Stiri despre

Mielul, ouale, vopseaua, vinul, branzeturile, zarzavaturile, cozonacul, pasca si alte produse necesare pentru masa de Paste, au preturi destul de piperate si reusesc sa-i cam sperie pe iesenii cu portofelele subtiate de criza.  

Este binecunoscuta deja problema care apare in fiecare an in preajma sarbatorilor, cand preturile alimentelor cresc semnificativ. Chiar ministrul Agriculturii a tinut sa atraga atentia zilele trecute ca situatia preturilor la produsele alimentare este anormala in tara noastra, in perioada sarbatorilor, comparativ cu celelate tari ale Uniunii Europene,   deoarece se incearca scoaterea de profit din pret si nu din volumul de marfa vanduta.

In Romania, in perioadele de cerere maxima, preturile sunt anormale, chiar daca este volum suficient de marfa. In tarile dezvoltate se merge pe profit din volum mare de marfa vanduta, in timp ce in Romania se incearca obtinerea de profit din cresterea pretului in aceste perioade, de sarbatori” , a spus Valeriu Tabara.

Lipsa banilor face ca masa festiva de Paste sa fie mult mai saraca decat in ultimii ani, in conditiile in care majoritatea firmelor nu mai dau prime angajatilor si oamenii se limiteaza la strictul necesar. Ouale se vand cu 40 – 50 de bani bucata, un kilogram de carne de miel ajunge la 28 lei, cozonacii au preturi cuprinse intre 5 si 20 de lei, iar o pasca ajunge sa coste si 17 lei.

Urmand traditia autohtona, in aceasta perioada, in unele hipermarketurile preturile la produsele specifice vor creste, astfel vom vedea la raft si carne de miel la 30 de lei kilogramul  sau oua cu 60 de bani, in timp ce banalii cartofi ar putea ajunge si la 4 lei kilogramul.

O familie care vrea sa respecte traditia si alege sa se imfrupte din principalele preparate de Paste, trebuie sa scoata din buzunare in medie 1. 200 – 1. 400 de lei. Cei cu posibilitati financiare mai reduse, care aleg sa renunte la carnea de miel si se orienteaza catre cea   de pui sau curcan pot ajunge sa plateasca 600 lei.

Cei care lasa cumparaturile pe ultima suta metri, au sansa sa cheltuiasca mai putin. Cu o zi inainte de sarbatori, uneori chiar cu citeva ore, comerciantii mai lasa la pret pentru a nu ramane cu marfa pe taraba.

 

Vezi cat costa principalele alimente din cosul de Paste

 

Alimente

Pret

Carne de miel

28 lei kg

Oua rosii (10 buc)

14, 49 lei

Oua (30 buc)

9 lei

Vopsea de oua

0, 22-5, 99 lei

Cozonac (400 g)

5 lei

Pasca (600 g)

16, 99 lei

Telemea

19, 90 kg

Branza de vaci

14, 9 kg

Vin (1, 5l)

10 lei

">

Mielul, ouale, vopseaua, vinul, branzeturile, zarzavaturile, cozonacul, pasca si alte produse necesare pentru masa de Paste, au preturi destul de piperate si reusesc sa-i cam sperie pe iesenii cu portofelele subtiate de criza.  

Este binecunoscuta deja problema care apare in fiecare an in preajma sarbatorilor, cand preturile alimentelor cresc semnificativ. Chiar ministrul Agriculturii a tinut sa atraga atentia zilele trecute ca situatia preturilor la produsele alimentare este anormala in tara noastra, in perioada sarbatorilor, comparativ cu celelate tari ale Uniunii Europene,   deoarece se incearca scoaterea de profit din pret si nu din volumul de marfa vanduta.

In Romania, in perioadele de cerere maxima, preturile sunt anormale, chiar daca este volum suficient de marfa. In tarile dezvoltate se merge pe profit din volum mare de marfa vanduta, in timp ce in Romania se incearca obtinerea de profit din cresterea pretului in aceste perioade, de sarbatori” , a spus Valeriu Tabara.

Lipsa banilor face ca masa festiva de Paste sa fie mult mai saraca decat in ultimii ani, in conditiile in care majoritatea firmelor nu mai dau prime angajatilor si oamenii se limiteaza la strictul necesar. Ouale se vand cu 40 – 50 de bani bucata, un kilogram de carne de miel ajunge la 28 lei, cozonacii au preturi cuprinse intre 5 si 20 de lei, iar o pasca ajunge sa coste si 17 lei.

Urmand traditia autohtona, in aceasta perioada, in unele hipermarketurile preturile la produsele specifice vor creste, astfel vom vedea la raft si carne de miel la 30 de lei kilogramul  sau oua cu 60 de bani, in timp ce banalii cartofi ar putea ajunge si la 4 lei kilogramul.

O familie care vrea sa respecte traditia si alege sa se imfrupte din principalele preparate de Paste, trebuie sa scoata din buzunare in medie 1. 200 – 1. 400 de lei. Cei cu posibilitati financiare mai reduse, care aleg sa renunte la carnea de miel si se orienteaza catre cea   de pui sau curcan pot ajunge sa plateasca 600 lei.

Cei care lasa cumparaturile pe ultima suta metri, au sansa sa cheltuiasca mai putin. Cu o zi inainte de sarbatori, uneori chiar cu citeva ore, comerciantii mai lasa la pret pentru a nu ramane cu marfa pe taraba.

 

Vezi cat costa principalele alimente din cosul de Paste

 

Alimente

Pret

Carne de miel

28 lei kg

Oua rosii (10 buc)

14, 49 lei

Oua (30 buc)

9 lei

Vopsea de oua

0, 22-5, 99 lei

Cozonac (400 g)

5 lei

Pasca (600 g)

16, 99 lei

Telemea

19, 90 kg

Branza de vaci

14, 9 kg

Vin (1, 5l)

10 lei

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii