ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-07-2012, ora 10:23

Parcarea subterana din fata Teatrului National "Vasile Alecsandri" strarneste, din nou, controverse in CL

Articol de Anca Gabriela Cretu

Maine, in cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local (CL), alesii vor supune aprobarii studiul de fezabilitate al proiectului de modernizare de la Teatrul National “Vasile Alecsandri”.

Dupa ce, la inceputul acestui an, consilierii PD-L au conditionat aprobarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea parcului din fata teatrului contestat, prin scoaterea parcarii subterane din proiect , aflati in postura de a detine 2 treimi din voturi, consilierii USL vor sa readuca in plin plan un amendament: reintroducerea parcarii subterane.

Consilierii PD-L au decis la acea vreme realizarea unui studiu de fezabilitate pentru reabilitarea parcului din fata Teatrului National Vasile Alecsandri, cu exceptia constructiei de parcari subterane. Prin urmare, suntem obligati ca acest proiect sa fie reintrodus pe ordinea de zi, asa cum a fost el votat, urmand ca noul plen sa decida daca centrul orasului va sustine o investitie, atat la parc, cat si la parcare. In momentul in care noi am facut studiul in cauza si l-am inaintat Comisiei Europene prin Agentia de Dezvoltare Nord-Est, cand proiectul s-a dovedit fezabil, singurul impediment pe care l-am avut a fost votul politic din cadrul CL. Fiind un proiect de patrimoniu era nevoie de 2 treime din CL. Atunci consilierii PD-L s-au opus construirii parcarii subterane. Ceea ce realizam noi prin fonduri europene nu era doar parcul de la teatru, ci si parcarea subterana de 300 de locuri absolut necesara pentru iesenii care locuiesc in centru”, a explicat purtatorul de cuvant al primariei Iasi, Sebastian Buraga.

Pe de alta parte, alesii locali PD-L nu vor fi de acord nici joi cu ideea construirii unei parcari subterane in fata teatrului.

Nichita, ca si atunci, a batut cu pumnul in masa si a zis ca asta este voia lui si se va face oricum. Cu siguranta nu vom vota pentru construirea unei parcari subterane. Nu avem atat de multe spatii verzi in Iasi, ca sa ne mai permitem sa distrugem o ultima urma de vegetatie din centrul orasului. Dupa ce ca nu s-a respectat nimic in privinta urbanismului, de astfel, cel mai grav afectat domeniu de managementul domnului Nichita, nu permitem un astfel de proiect. Intai, sa faca un parc si dupa aia poate sa distruga unul. Mai avem un squar, care a fost distrus, cel din spatele Starii Civile, care nici pana la ora actuala nu a fost refacut. Daca vrea sa-si bata joc de oras, sa-si bata joc cu votul consilierilor lor”, a declarat consilierul PD-L, Gabriel Grigore.

Foto: ziarelive.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii