Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Organizatia Salvati Copiii Romania vrea sa extinda proiectul-pilot „Fiecare Copil Conteaza” si in localitatile defavorizate din Iasi
Articol de Alexandra StefanescuOrganizatia Salvati Copiii Romania a lansat studiul privind sanatatea reproducerii si a nou-nascutului in randul beneficiarilor programului national “Fiecare Copil Conteaza”.
Desfasurat in perioada noiembrie 2010–decembrie 2011 cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania si al Directiilor de Sanatate Publica, programul-pilot a fost implementat in 16 localitati defavorizate din mediul rural, acoperind judetele Brasov, Caras-Severin, Dambovita si Vrancea.
Identificarea cauzelor cresterii mortalitatii infantile in cele 4 judete selectate a reprezentat obiectivul principal al studiului, dar si oportunitatea de a propune solutii viabile prin intermediului programului-pilot „Fiecare copil conteaza”.
In acest sens, actiunile Asociatiei au vizat informarea corecta a gravidelor si tinerelor mame cu privire la adoptarea celui mai bun comportament in raport cu nou-nascutii.
Un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame si 606 copii, au primit informatii privind masurile obligatorii pentru prevenirea imbolnavirilor, pastrarea curateniei si respectarea regulilor de crestere a copiilor, dar si suport nutritional, suplimente nutritive si produse igienico-sanitare.
“Obictivele pe care ni le-am propus in anul 2011 vor ramane aceleasi si in anul doi de proiect, cu mentiunea ca anul acesta ne adresam si adolescentilor, in randul carora asteaptam o crestere a nivelului de educatie sexuala si vom acorda mai multa atentie dotarii maternitatilor. De asemenea, speram sa dezvoltam parteneriate cu Ministerul Sanatatii, autoritati, specialisti si ONG-uri pentru a creste impactul in randul beneficiarilor”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.
Pentru acest an, Organizatia Salvati Copiii Romania vizeaza extinderea proiectului-pilot in 10 alte localitati defavorizate din 5 noi judete: Botosani, Suceava, Iasi, Neamt si Vaslui.
In primul an al proiectului, pentru identificarea si sprijinirea gravidelor, mamelor tinere si copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani, au contribuit 32 de cadre medicale din comunitatile vizate, dar si reprezentanti ai DSP, ISJ, DGASPC si ai primariilor locale.
Programul “Fiecare copil conteaza” a avut un impact local pozitiv asupra comunitatilor de mame si gravide din zonele selectate, astfel:
-Numarul de gravide care vin la control a crescut cu 10%
-Interesul gravidelor pentru analize a crescut cu 5%
-Numarul de copii vaccinati a crescut cu 25%
-Numarul de controale medicale la copii a crescut cu 10%
-Gradul de mentinere a igienei casei si copilului a crescut cu 15%
-Respectarea regulilor de ingrijire a copilului a crescut cu 10%
Foto: adevarul.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email