ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-03-2013, ora 05:30

O profesoara din Suedia a venit la Iasi pentru a oferi consultanta si sesiuni de instruire specialistilor si parintilor care au copii cu diferite dizabilitati

Articol de Alexandra Stefanescu

Fundatia Star of Hope Romania organizeaza vineri, 1 Martie ora 12.00, la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Sperantei” din str. Bariera Veche nr. 3 Iasi o conferinta de presa cu ocazia vizitei prof. Inger Lilja, psihopedagog cu experienta in terapia copiilor cu dizabilitati.

Prof. Inger Lilja din Suedia, a venit la Iasi pentru o perioada de 2 saptamani cu scopul de a oferi consultanta si sesiuni de instruire specialistilor siparintilor care au copii cu diferite dizabilitati: autism, sindrom Down, retard mental, paralizie cerebrala.

In data de 2 martie 2013 va avea loc un seminar cu studentii de la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iasi. Pana in prezent s-a constatat faptul ca exista o mare nevoie de instruire atat a parintilor cat si a cadrelor didactice pentru a intelege care sunt metodele cele mai eficiente de lucru adaptate cerintelor copiilor cu dizabilitati.

Fundatia Star of Hope Romanias-a aliat Coalitiei „O singura voce pentru dizabilitate” si sustine promovarea proiectului de lege destinat reglementarii cazurilor de restrictionare a accesului la educatie, servicii de sanatate si asistenta sociala a copiilor cu dizabilitati.

Prevederile ambigue, absenta unor reglementari eficiente adaptate la nevoile reale ale copiilor cu dizabilitati conduc la segregarea educationala si sociala a copiilor cu dizabilitati.

In perioada 1 Martie - 2 Aprilie vor avea loc o serie de evenimente la nivel national care vor marca Ziua Internationala a Sindromului Down ( 21 Martie) si Ziua Internationala a Constientizarii Autismului ( 2 Aprilie ).

Foto: ziare-pe-net.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii