ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-12-2014, ora 11:14

O familie sarmana din Iasi va avea o locuinta noua cu ajutorul retelelor de socializare

Articol de Cristian Amariei
O familie saraca din judetul Iasi va avea o locuinta cu ajutorul retelelor de socializare! Sensibilizat de situatia unui tata care isi creste singur cei 6 copii, un barbat din Iasi a creat pe internet o campanie intitulata Casa Share. Acolo a relatat povestea familiei si greutatile cu care se confrunta. in cateva zile, mii de utilizatori au dat share, iar cei care au vazut postarea au vrut sa dea o mana de ajutor. Rezultatele au depasit orice asteptare: familia a primit materiale de constructie cu ajutorul carora in doua saptamani, s-a ridicat deja jumatate de casa.

Dorinta de a ajuta a lui Bogdan Tanasa a facut ca acest an sa fie cel mai bogat pentru familia Rautu din satul iesean Brosteni. Tatal si cei sase copii si-au ridicat din temelii o casa. Initial, ieseanul a vrut sa le repare doar soba din locuinta, pentru ca stateau in frig, dar cum exista riscul sa se darame peretii cu totul, a decis sa le construiasca o casa noua. Tanarul stia ca nu se poate descurca singur, asa ca a cerut ajutor pe o retea de socializare: a creat pagina Casa Share. Sute de oameni s-au mobilizat.

"Tin sa le multumesc prietenilor mei, ati reusit sa faceti un lucru bun, ceva cum credeti voi, pentru sufletul vostru, pentru 6 copii ati facut un lucru nemaipomenit," a spus Bogdan Tanasa, initiatorul campaniei.

S-au strans saci cu ciment, scanduri, materiale de constructie si, in numai doua saptamani, casa a fost ridicata pe jumatate.

"Foarte binevenit. M-a scos dintr-un impas greu, foarte binevenit. Un om mare cu putere multa si cu suflet mare. - Ati visat vreodata ca o sa aveti o casa? - Nu, nu am visat. Fara Bogdan nu as fi putut face nimic, el a fost primul care m-a ajutat, el a venit primul care a venit la mine in casa," povesteste Vasile Rautu, tatal copiilor.

Cei mai bucurosi sunt copiii, care zi de zi viseaza sa intre in noua casa:

"E mai incapatoare, e mai inalta, temelia ridicata. O sa stam toti in dormitor, dormim, sufragerie, ne uitam la televizor, baie si bucatarie."

"Frumos din partea lor, noi trebuie sa le multumim ca nu intotdeauna se gaseste un om sa faca asta."

"Simt ca omul imi multumeste in felul lui. Copiii nu mai zic, s-au atasat de mine. Plec seara, vin dimineata la prima ora cu inima impacata. Cand ajung aici ma incarc cu energie," a mai spus Bogdan Tanasa.

Si oamenii din sat recunosc ca cele sapte suflete aveau nevoie de sprijin:

"Se poate sa nu fie bucurosi? Cum sa nu? La asa un fel de casa, imposibil, oricare, si eu daca as fi mi-ar parea bine."

"Un gest frumos din partea celor care au facut acest lucru. intr-adevar, erau niste copii necajiti."

Daca va primi in continuare ajutor, familia Rautu se va putea bucura de noua casa la inceputul anului viitor.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii