A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719761991.9029.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O copie a giulgiului din Torino se afla in Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-04-2014, ora 12:25

O copie a giulgiului din Torino se afla in Iasi

Articol de Madalina Irimia

O copie a celebrului "Giulgiu din Torino" a ajuns in Romania si a fost expusa la Catedrala Catolica din Iasi, acolo unde preotii au tinut o slujba speciala. Panza a fost donata de un diacon german si se remarca, fata de celelalte existente, prin evidentierea amprentelor.

Credinciosii spun ca se observa, imprimate pe material, forma unui trup si urme ale unor rani asemenea celor suferite de Iisus cand a fost rastignit.

Panza va ramane in catedrala pana in ziua Rusaliilor. Apoi va fi expusa intr-o incapere de la subsol.

In toata lumea exista doar opt astfel de copii fidele. Giulgiul despre care se spune ca este real este pastrat in catedrala Sf Ioan Botezatorul din Torino, unde a fost adus in 1578.

De-a lungul timpului, in jurul Giulgiului au aparut numeroase controverse, dupa ce unii oamenii de stiinta au stabilit ca si originalul expus la Torino ar fi un fals. Biserica Catolica nu s-a pronuntat niciodata in mod oficial asupra autenticitatii Giulgiului. In 1998, cu acordul Vaticanului, o portiune din panza a fost decupata si supusa testarii. Rezultatele a trei laboratoarele ale unor institutii academice au aratat ca tesatura dateaza din secolele 13-14.

Autenticitatea nedovedita nu ii opreste insa pe credinciosi sa se roage la el. Inclusiv Papa Benedict al 16-lea a inghenunchiat si s-a rugat, in 2010, in fata Giulgiului pe care l-a numit "O icoana pictata cu sange".

Foto: romanialibera.ro

     
Tag-uri: Giulgiu, Torino, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii