ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-06-2013, ora 17:22

Noul tramvai GT4M a fost prezentat, astazi, iesenilor

Articol de Cristian Amariei

In Piata Palatului Culturii din Iasi a fost prezentat astazi noul tramvai GT4M . Acesta a fost modernizat anul trecut la Pascani.

GT4M este rezultatul unui concept 100% nou de reproiectare, reconstructie si modernizare dezvoltat de Electroputere VFU Pascani pentru RATP Iasi. Modelul 2013 se evidentiaza prin specificatii tehnice in acord cu normele de protectie a mediului.

Confortul calatorilor este asigurat de urmatoarele atribute specifice: concept ergonomic de amenajare interioara cabina vatman si salon calatori, sistem de iluminat modern, sistem profesional acustic si vizual pentru informare pasageri, sistem de supraveghere video, chiosc de informare cu caracter utilitar si publicitar, climatizare cu reglare automata a temperaturii, nivel de zgomot redus in interiorul tramvaiului.

Siguranta calatorilor este asigurata de 4 sisteme independente de franare, diagnosticare si monitorizare continua a principalilor parametri de functionare, afisare si memorare a eventualelor defecte, sistem complex de supraveghere si inregistrare video a compartimentului calatori si traficului.

Fata de GT4, au fost eficientizate consumurile energetice cu 42-46% prin reproiectarea conceptului de contorizare a energiei consumate si a energiei recuperate. In plus, modelul 2013 permite reducerea cheltuielilor de intretinere de cel putin 5 ori, prin reducerea ratei de defecte cu 90%.

     
Tag-uri: tramvai, Iasi, modernizare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii