ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-09-2013, ora 17:21

Noua pista a Aeroportului va putea fi functionala din toamna anului viitor

Articol de Cristian Amariei

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian ADOMNITEI, a efectuat astazi o vizita de lucru pe santierul de la Aeroport. Vizita de astazi are loc la aproximativ o luna de la inagurarea lucrarilor la acest important obiectiv.

Pana acum avem mai bine de 40 de hectare care au fost decopertate de stratul vegetal, in unele zone incepand lucrari de sapaturi si umpluturi. Eu am mai avut vizite, cele mai multe neanuntate, dar am vrut sa vada toti iesenii stadiul lucrarilor dupa o luna de santier. Pana acum s-a realizat doar 1% din totalul lucrarilor. Ne asteptam ca intreg consortiul sa mai aduca utilaje, pe langa cele 62, cate sunt acum pe santier. Este inca un numar mic in comparatie cu dimensiunea lucrarii. In cele 24 de luni ramase trebuie sa se finalizeze intreaga lucrare. Cu siguranta primii 1.900 de metri din cei 2.400 metri, cati are noua pista, vor putea fi livrati in toamna anului viitor. De atunci vom putea opera zborurile pe noua pista, chiar daca aceasta nu va fi la lungimea finala. Ma preocupa problema locurilor de munca, cea mai grava de la nivelul Judetului Iasi, iar Aeroportul nu este decat un instrument prin care ma straduiesc sa o rezolvam”, a declarat Cristian ADOMNITEI.

Lucrarile la noua pista (flexibila) de la Aeroportul Iasi au inceput pe data de 7 august. Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega '93 SRL si SC UTI Grup SA a castigat licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri. Valoarea contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fara TVA. Termenul de finalizare este de 25 de luni, in acest termen inclusa si proiectarea. Lucrarile vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.

Foto: replicaonline.ro

     
Tag-uri: pista, aeroport, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii