ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
05-10-2012, ora 17:25

Noua Republica vrea 9 candidaturi la parlamentare

Articol de Diana Dumitriu

Noua Republica vrea sa obtina 2% din functiile din Parlament in urma alegerilor din decembrie. Mihail Neamtu, liderul Noii Republici a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta azi, la Iasi, ca vrea sa obtina 9 candidaturi in cele 471 de colegii din tara, doua dintre acestea fiind la Iasi, pe listele ARD.

Vom completa lista dupa selectia facuta la nivelul comisiei de etica. Noi dorim sa existe intelegere intre partenerii nostri. Avem si la Iasi doua nume la care ne gandim pentru candidatura. Suntem foarte deschisi si onesti in cadrul acestei aliante. Noi am spus ceea ce ne dorim si dupa ce comisia de etica se va pronunta urmeaza sa discutam cu partenerii nostri”, a spus Mihail Neamtu.

El a subliniat ca este o oferta politica viabila pentru ca membrii formatiunii politice pe care o reprezinta nu au radacini in perioada comunista, pentru ca ”suntem in viitor, pentru ca USL nu reprezinta decat o povara, o lespede pe mormantul democratiei parlamentare”.

El a recunoscut totodata ca nu are o relatie foarte stransa cu filiala ieseana a PDL, singura legatura fiind senatorul Dumitru Oprea, de care il leaga faptul ca ambii sunt cadre didactice universitare. De altfel, Mihail Neamtu si PDL au organizat doua conferinte de presa in aceeasi perioada de timp.

Vorbesc cu domnul Oprea pentru ca amandoi suntem cadre universitare. Am o relatie buna si cu domnul Paduraru, pe restul nu-i prea cunosc”, a mai spus Mihail Neamtu, care a lasat sa-i scape faptul ca la PDL Iasi este o situatie aflata ”la punctul de fierbere”

De asemenea, liderii centrali si locali de la Noua Republica au anuntat ca vor infiinta filialei la Pascani, Valea Lupului, Holboca, Scanteia.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii