ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
11-02-2013, ora 18:09

Nota 3 la purtare pentru cei doi elevi implicati in scandalul sexual de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Tg. Frumos

Articol de Diana Dumitriu

Membrii Consiliului clasei si a dezbaterilor Consiliului profesoral de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Tg. Frumos au decis in urma anchetei desfasurate de catre Consiliul de disciplina ca elevii implicati in scandalul sexual sa aiba nota la purtare scazuta la 3 si vor beneficia de consiliere psihopedagogica.

Sefii ISJ informeaza ca din precizarile directorului scolii, prof. Emilia Talpalaru, se desprinde ideea ca atitudinea colectivului didactic s-a indreptat catre recuperarea acestor elevi, pentru integrarea lor in colectivele din care fac parte, respectandu-se dreptul lor la educatie, dar si la aplicarea unor sanctiuni care sa-i determine sa constientizeze dimensiunile si consecintele faptelor lor.

In scopul prevenirii unor astfel de fapte, directorii Liceului „Ion Neculce” in colaborare cu psihopedagogul scolar si cu consilierul educativ al scolii au realizat un plan complex de interventie.

Inspectoratul Scolar Judetean va monitoriza unitatea de invatamant cu privire la modul de implementare a planului de masuri propus, la consilierea familiilor si la masurile luate pentru respectarea regulamentului scolar si a normelor de conduita in colectivitate. De asemenea, vor fi organizate in scoli lectorate cu parintii, cu participarea specialistilor din cadrul Consiliului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, dar si cu directorii unitatilor de invatamant, pentru a preveni aparitia unor asemenea incidente. Consideram ca educatia sexuala reprezinta o tema ce trebuie atent abordata in scoala romaneasca, nu doar prin cursuri optionale sau cateva teme sporadice in cadrul disciplinei biologie. De asemenea, parintii trebuie implicati in aceste dezbateri si strategii educationale, pentru ca ei au rolul primordial, fiind in masura sa observe evolutiile copilului/adolescentului si sa previna comportamentele nepotrivite”a subliniat prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector scolar general.

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: nota, purtare, elevi, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii