ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-06-2015, ora 15:05

Noi linii de tramvai pe pasajul Nicolina

Articol de Cristian Amariei
Montarea caii de rulare a tramvaielor a ajuns la etapele finale in cadrul proiectului Axa Sud, Podu Ros – CUG. Au fost amplasate pe pozitii primele cupoane de sina pe traseul pasajului Nicolina, fiind abordate tronsoane atat pe zona de panta dinspre Podu Ros cat si pe cea spre Nicolina.

Urmeaza ca liniile sa fie asezate si pe zona centrala a pasajului, sinele necesare acestui tronson fiind deja aduse pe santier. Intr-o etapa anterioara, a fost montata hidroizolatia partii mediene a pasajului, a fost pusa plasa metalica de armare a betonului si asezata structura caii de rulare. in acest moment se lucreaza la sudurile de legatura dintre sine si, mai apoi, se va continua cu turnarea betonului ce va fixa linia. Astfel, traseul de tramvai CUG – Podu Ros este aproape complet. Au ramas de realizat tronsonele de pe pasarela si jonctiunea din rondul Podu Ros.

Sunt, de asemenea, in curs de realizare lucrari de reabilitare a podului peste paraul Nicolina. Circulatia rutiera pe sensul de coborare dinspre Belvedere se desfasoara pe zona liniilor de tramvai. Constructorii au finalizat in aceste zile consolidarea podului prin turnarea unor noi placi de beton armat si urmeaza montarea tuburilor prin care vor traversa retelele electrice si cele de telecomunicatii. in urmatoarea etapa, podul va fi complet asfaltat. Sensul invers de mers a fost deja finalizat la nivelul carosabilului.

In urma cu doua saptamani a fost turnat si stratul de uzura pe strada Nicolina, intre Podu Ros si intersectia cu aleea Rozelor. De asemenea, ultimul strat de asfalt a fost realizat si pe soseaua Nicolina pe portiunea cuprinsa intre intersectia cu strada Salciilor si cea cu soseaua Tudor Neculai. Lucrarile s-au desfasurat etapizat, inclusiv pe timpul noptii, pentru a deranja cat mai putin traficul rutier.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii