A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866583.4241.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noi contestatii impotriva modernizarii Aeroportului Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-04-2013, ora 16:29

Noi contestatii impotriva modernizarii Aeroportului Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi 15 aprilie, exact in ultima zi din termenul legal, au fost inregistrate la Aeroportul Iasi contestatii formulate impotriva actului prin care s-a stabilit rezultatul procedurii de achizitie publica, privind lucrarile de constructie a noii piste.

Asocierea de firme compusa din Impresa Cavalleri Ottavio, I.G. Group, Metropolitana Milanese, Trustul de Instalatii Montaj si Constructii si Techno Engineering 2C si firma Strabag, in calitate de ofertanti in procedura de atribuire a contractului de proiectare si executie a lucrarilor de constructie pentru noua pista a Aeroportului Iasi, au depus adrese la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Adresele mentionate au fost inaintate atat la CNSC cat si in copie catre Aeroportul Iasi. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor va decide daca admite sau respinge spre analiza aceste adrese. In cazul admiterii, va urma o perioada de analiza pe fond a contestatiilor.

Contestatia este un drept legal pe care il respectam. Am luat in calcul si un astfel de eveniment pentru ca in discutie este o suma importanta de bani si practica procedurilor de atribuire din Romania a relevat continuu sportul national de depunere de contestatii fara motiv intemeiat. Consider ca aceste demersuri sunt menite doar sa intarzie inceperea lucrarilor propriu-zise pe care iesenii le asteapta de prea multi ani. Cred ca este o intarziere intentionata, in conditiile in care Aeroportul Iaşi a înţeles să deruleze cea mai importantă investiţie a judeţului cu respectarea întru totul a legislaţiei aplicabile în domeniul achiziţiilor publice şi cu diligenţa necesară asigurării unui proces de evaluare transparent, clar şi fără echivoc. Un alt semn de intrebare il ridica faptul ca una dintre firmele contestatare este tot din Cluj, la fel ca si firma care a depus contestatia anterioara - plicul ce contine aceasta actiune purtand adresa de expediere din acest oras. Daca atingerea acestui deziderat crucial, de a avea aeroport, de a deschide Iasul catre marile capitale ale lumii, presupune in cele din urma si depasirea unui ultim obstacol, meschin, ca prezenta actiune contestatoare, atunci vom accepta sa ne supunem pana la capat legii. Daca teza contestatiei este frustrarea ca asocierea desemnata castigatoare - ce s-a situat pe primul loc conform punctajului - poate sa faca lucrarea fara a da peste cap traficul pe Aeroportul Iasi, atunci ce mai ramane de comentat? Pentru ca este de-a dreptul jenant sa combati la acest moment formule de calcul, in baza carora ti-ai calculat propria oferta acum mai bine de 4 luni. Mergem pana in panzele albe cu apararea procedurii noastre” a declarat directorul General al Aeroportului Internaţional Iaşi, Marius Bodea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii