A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829628.0396.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Niciun arbore marcat de Ocolul Silvic din Iasi nu este propus spre inlocuire
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-05-2014, ora 18:17

Niciun arbore marcat de Ocolul Silvic din Iasi nu este propus spre inlocuire

Articol de Cristian Amariei

La fel ca in fiecare primavara, reprezentantii Ocolului Silvic Iasi au evaluat starea de sanatate a arborilor aflati in regim silvic de pe raza Municipiului Iasi. Printre zonele evaluate se afla si Gradina Copou, Ciric, C.A. Rosetti, precum si mai multe aliniamente stradale.

Actiunea se desfasoara in fiecare an si este obligatorie, prin lege, pentru a nu pune in pericol cetatenii, imobilele sau autovehiculele din Municipiul Iasi.

In urma actiunii reprezentantilor Ocolului Silvic Iasi, au fost identificati circa 300 de arbori, care ridica semne de intrebare in privinta stabilitatii si sanatatii. Conform legii, arborii uscati sau / si bolnavi sunt marcati, pentru evaluarea finala. Evaluarea se face prin analize de laborator, prin extragere de carota din tulpina arborelui, respectiv o analiza la radacina arborelui, pentru stabilitarea gradului de stabilitate.

Prevederile legale obliga autoritatile locale sa inlocuiasca vegetatia care pune in pericol situatia cetatenilor, autovehiculelor sau imobilelor. Orice nerespectare a acestor prevederi legale duce la intocmirea de dosar penal pentru neglijenta in serviciu.

Municipalitatea ieseana colaboreaza cu reprezentantii Ocolului Silvic, pentru a identifica arborii care reprezinta un real pericol, in vederea inlocuirii lor.

Daca in urma analizelor de laborator se dovedeste ca arborii marcati sunt sanatosi si stabili, acestia nu vor fi inlocuiti.

In acest moment, arborii marcati in Municipiul Iasi se afla in procesul de analiza si niciunul nu a fost propus pentru inlocuire.

Reamintim ca in luna aprilie 2010, un arbore din Parcul Copou, care parea perfect sanatos si era inverzit, a cazut peste 5 elevi, punandu-le in pericol integritatea fizica. 3 dintre ei au suferit traumatisme grave si au necesitat spitalizare.

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii