ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-12-2012, ora 20:05

Nicio artera judeteana importanta nu este blocata

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a participat la videoconferinta cu prefectii si reprezentantii autoritatilor locale din aceasta seara. Principala problema ridicata a fost cea a transportului persoanelor dializate.

„Firmele care se ocupa de transportul pacientilor cu dializa ar trebui sa aiba in rezerva autovehicule 4x4, special pentru astfel de perioade. In plus, toate celelalte autovehicule ale lor, precum Dacia Logan, ar trebui sa fie echipate cu anvelope de iarna si lanturi. Personal am scos o masina din zapada care nu era echipata cu nimic. Transportul persoanelor dializate este cea mai mare problema a noastra. De obicei trebuie sa abandonam urgentele pe care le avem pentru a scoate un Logan complet neechipat din nameti. E bine ca astfel de lucruri sa nu se mai intample. Daca firmele ar fi respectat conditiile impuse in contract, am fi putut dispersa resursele in mai multe locuri”, a declarat Adomnitei.

In prezent, in Judetul Iasi sunt blocate urmatoarele tronsoane de drum judetean: DJ281C Blagesti – Todiresti – Cotnari, DJ281 Lespezi – Siretel (a fost deszapezit drumul comunal catre DJ208, prin satul Dumbrava, comuna Lespezi), DJ281 Sticlaria – Siretel, DJ282D Ruginoasa – Helesteni – Al. I. Cuza, DJ244F Grozesti – Bohotin, DJ282 Gropnita – Bulbucani, DJ208I Blagesti – Crivesti – Vanatori, DJ208L Pascani – Miroslovesti, DJ246 Scanteia – Ipatele – Mironeasa, DJ280B Targu Frumos – Cucuteni, DJ207M DN28 – Al. I. Cuza, DJ201C DN28 – Rachiteni, DJ282D Podu Iloaiei – Romanesti si DJ208G Kogalniceni – Oboroceni.

De asemenea, tronsoanele de drum Bivolari – Traian, Belcesti – Coarnele Caprei – Bulbucani, Roscani – Radeni – DN24C, Vladomira – Hermeziu si Heci – Tatarusi – Iorcani vor fi deszapezite in aceasta noapte sau cel tarziu maine dimineata.

Codul galben va continua pana maine dimineata, existand probabilitatea de a fi prelungit. Rugam transportatorii de persoane sa-si doteze autoturismele cu cauciucuri si echipamente de iarna. Avem aceleasi conditii meteo ca si in celelalte judete din Regiunea Moldovei. Cu toate acestea facem eforturi foarte mari pentru a mentine drumurile judetene functionale, avand doar 20% dintre ele blocate si in special in zone cu expunere foarte mare la viscol, fara a afecta major marile comunitati de persoane. Speram sa nu avem probleme nici in aceasta noapte si sa putem mentine o stare buna a drumurilor judetene”, a afirmat Daniel Minciuna, Directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor.

     
Tag-uri: drumuri, deszapezire, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii