ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-03-2011, ora 16:08

Nici o solutie pentru starea maternitatii “Elena Doamna”

Articol de Iulia Oprisanu

50000 de lei, atat primeste pe an Maternitatea “Elena Doamna” pentru lucrari de intretinere in conditiile in care anumite corpuri de cladire aproape se prabusesc peste paciente.

O cerere de retrocedare din 2003 a blocat investitiile de la Spitalului de Obstretica si Ginecologie “Elena-Doamna”, precum si accesul la orice fel de fonduri structurale. Din aceasta cauza, cei circa 50000 de lei pe care ii primeste anual de la Consiliul Judetean sunt singurii bani pe care ii are la dispozitie spitalul pentru a efectua lucrari de intretinere si reparatii. “In anul 2003 s-a depus o cerere de revendicare, iar consilierii s-au temut sa mai investeasca intr-o cladire care ar putea fi in orice moment retrocedata. Noi am solicitat sa primim bani macar pentru reparatii curente si pentru lucrarile de ingienizare, un spital nu ar trebui sa arate altfel.” sustine Maricica Pavaleanu, manager interimar la acest spital. Situatia a fost adusa din nou in atentia CJ la sedinta de astazi, insa nu se pot face prea multe din cauza situatiei juridice in care se gaseste maternitatea : “Legea prevede ca in situatia retrocedarilor nu se pot obtine bani pentru reparatii capitale. Am solicitat plenului CJ si am primit promisiunea ca vom aloca acolo bani pentru reparatii curente ca macar sa amelioram situatia acestui spital” a declarat Cristian Stanciu,consilier judetean din partea PSD. Conducerea spitalului sustine ca nu a fost informata in ceea ce priveste suprafetele exacte aflate in litigiu si din aceasta cauza nu stie pentru care corpuri are dreptul sa primeasca finantare si pentru care nu: “Revendicarea cuprinde un spatiu foarte mare, dar nu stim exact despre ce cladiri este vorba, deoarece nu am fost informati in privinta acestui aspect. Insa am inteles ca si cu terenul sunt probleme” a mai spus Maricica Pavaleanu.

Conditiile de la “Elena Doamna” sunt printre cele mai proaste din toate spitalele iesene : pereti scorjiti,tencuiala cazuta, gandaci si igrasie, iar tavanul de la baie sta sa se prabuseasca. De asemenea, cel mai vechi corp al spitalului este intr-o stare de degradare foarte avansata si are nevoie urgenta de reparatii capitale. In aceasta situatie, este posibil ca maternitatea sa nu mai primeasca autorizatie de functionare din partea Inspectoratului de Stat in Constructii. “Eu am cerut ISC o expertiza, dar n-au facut-o inca, asteptam sa o faca. Daca ei gasesc ca este periculos sa continuam sa lucram aici si nu o sa mai primim autorizatie de functionare o sa incercam sa gasim loc in alta parte si speram ca si Consiliul Judetean sa caute solutii pentru problema noastra.”

La CEDO s-a pus problema acestei revendicari si in 18 luni ar trebui sa se stie ce se va intampla, dar pana atunci conducerea spitalului incearca sa gaseasca alternative care sa nu puna in pericol viata pacientilor si a personalului sanitar. “Am incercat sa mai gasim si alte locatii pentru cele 70 de paturi cat ne trebuie noua pentru adulti. Pentru copii ne putem descurca si cu un spatiu mai restrans. Locuri libere ar fi la Spitalul CFR si la Spitalul Militar, dar acestea apartin altor ministere si nu putem apela la ele, asa ca am incercat sa ne orientam spre alte cladiri. Gasisem doua, dar si acelea se pare ca sunt revendicate. Este vorba de cladirea din spatele Spitalului Parhon care a apartinut Institutului Cantacuzino si de o cladire de pe strada Vasile Alecsandri. Am luat in calcul si varianta realizarii unei noi maternitati, chiar avem un proiect pe care l-am transmis Ministerului Sanatatii, dar nu am primit inca un raspuns”.Proiectul propus de manageriatul Spitalului “Elena-Doamna” are doua variante : fie o cladire noua, fie sa supraetajarea corpurilor de cladire care au numai patru nivele de la Spitalul de Copii “Sf Maria”.

Pentru moment, insa, singura sansa a maternitatii este sa gaseasca fonduri din alte surse macar pentru a da un aspect curat spitalului. In acest scop, toti angajatii spitalului si-au directionat cei 2% din impozitul pe venit unei fundatii care ajuta la efectuarea a o parte din reparatiile curente.

     
Tag-uri:

50000 de lei, atat primeste pe an Maternitatea “Elena Doamna” pentru lucrari de intretinere in conditiile in care anumite corpuri de cladire aproape se prabusesc peste paciente.

 

, O cerere de retrocedare din 2003 a blocat investitiile de la Spitalului de Obstretica si Ginecologie “Elena-Doamna”, precum si accesul la orice fel de fonduri structurale. Din aceasta cauza, cei circa 50000 de lei pe care ii primeste anual de la Consiliul Judetean sunt singurii bani pe care ii are la dispozitie spitalul pentru a efectua lucrari de intretinere si reparatii. “In anul 2003 s-a depus o cerere de revendicare, iar consilierii s-au temut sa mai investeasca intr-o cladire care ar putea fi in orice moment retrocedata. Noi am solicitat sa primim bani macar pentru reparatii curente si pentru lucrarile de ingienizare, un spital nu ar trebui sa arate altfel.” sustine Maricica Pavaleanu, manager interimar la acest spital. Situatia a fost adusa din nou in atentia CJ la sedinta de astazi, insa nu se pot face prea multe din cauza situatiei juridice in care se gaseste maternitatea : “Legea prevede ca in situatia retrocedarilor nu se pot obtine bani pentru reparatii capitale. Am solicitat plenului CJ si am primit promisiunea ca vom aloca acolo bani pentru reparatii curente ca macar sa amelioram situatia acestui spital” a declarat Cristian Stanciu,consilier judetean din partea PSD. Conducerea spitalului sustine ca nu a fost informata in ceea ce priveste suprafetele exacte aflate in litigiu si din aceasta cauza nu stie pentru care corpuri are dreptul sa primeasca finantare si pentru care nu: “Revendicarea cuprinde un spatiu foarte mare, dar nu stim exact despre ce cladiri este vorba, deoarece nu am fost informati in privinta acestui aspect. Insa am inteles ca si cu terenul sunt probleme” a mai spus Maricica Pavaleanu.

Conditiile de la “Elena Doamna” sunt printre cele mai proaste din toate spitalele iesene : pereti scorjiti,tencuiala cazuta, gandaci si igrasie, iar tavanul de la baie sta sa se prabuseasca.  De asemenea, cel mai vechi corp al spitalului este intr-o stare de degradare foarte avansata si are nevoie urgenta de reparatii capitale. In aceasta situatie, este posibil ca maternitatea sa nu mai primeasca autorizatie de functionare din partea Inspectoratului de Stat in Constructii. “Eu am cerut ISC o expertiza, dar n-au facut-o inca, asteptam sa o faca.  Daca ei gasesc ca este periculos sa continuam sa lucram aici si nu o sa mai primim autorizatie de functionare o sa incercam sa gasim loc in alta parte si speram ca si Consiliul Judetean sa caute solutii pentru problema noastra.”

La CEDO s-a pus problema acestei revendicari si in 18 luni ar trebui sa se stie ce se va intampla, dar pana atunci conducerea spitalului incearca sa gaseasca alternative care sa nu puna in pericol viata pacientilor si a personalului sanitar. “Am incercat sa mai gasim si alte locatii pentru cele 70 de paturi cat ne trebuie noua pentru adulti. Pentru copii ne putem descurca si cu un spatiu mai restrans. Locuri libere ar fi la Spitalul CFR si la Spitalul Militar, dar acestea apartin altor ministere si nu putem apela la ele, asa ca am incercat sa ne orientam spre alte cladiri. Gasisem doua, dar si acelea se pare ca sunt revendicate. Este vorba de cladirea din spatele Spitalului Parhon care a apartinut Institutului Cantacuzino si de o cladire de pe strada Vasile Alecsandri. Am luat in calcul si varianta realizarii unei noi maternitati, chiar avem  un proiect pe care l-am transmis Ministerului Sanatatii, dar nu am primit inca un raspuns”.Proiectul propus de manageriatul Spitalului “Elena-Doamna” are doua variante : fie o cladire noua, fie sa supraetajarea corpurilor de cladire care au numai patru nivele de la Spitalul de Copii “Sf Maria”.  

Pentru moment, insa, singura sansa a maternitatii este sa gaseasca fonduri din alte surse macar pentru a da un aspect curat spitalului. In acest scop, toti angajatii spitalului si-au directionat cei 2% din impozitul pe venit unei fundatii care ajuta la efectuarea a o parte din reparatiile curente. 

" title="Stiri despre O cerere de retrocedare din 2003 a blocat investitiile de la Spitalului de Obstretica si Ginecologie “Elena-Doamna”, precum si accesul la orice fel de fonduri structurale. Din aceasta cauza, cei circa 50000 de lei pe care ii primeste anual de la Consiliul Judetean sunt singurii bani pe care ii are la dispozitie spitalul pentru a efectua lucrari de intretinere si reparatii. “In anul 2003 s-a depus o cerere de revendicare, iar consilierii s-au temut sa mai investeasca intr-o cladire care ar putea fi in orice moment retrocedata. Noi am solicitat sa primim bani macar pentru reparatii curente si pentru lucrarile de ingienizare, un spital nu ar trebui sa arate altfel.” sustine Maricica Pavaleanu, manager interimar la acest spital. Situatia a fost adusa din nou in atentia CJ la sedinta de astazi, insa nu se pot face prea multe din cauza situatiei juridice in care se gaseste maternitatea : “Legea prevede ca in situatia retrocedarilor nu se pot obtine bani pentru reparatii capitale. Am solicitat plenului CJ si am primit promisiunea ca vom aloca acolo bani pentru reparatii curente ca macar sa amelioram situatia acestui spital” a declarat Cristian Stanciu,consilier judetean din partea PSD. Conducerea spitalului sustine ca nu a fost informata in ceea ce priveste suprafetele exacte aflate in litigiu si din aceasta cauza nu stie pentru care corpuri are dreptul sa primeasca finantare si pentru care nu: “Revendicarea cuprinde un spatiu foarte mare, dar nu stim exact despre ce cladiri este vorba, deoarece nu am fost informati in privinta acestui aspect. Insa am inteles ca si cu terenul sunt probleme” a mai spus Maricica Pavaleanu.

Conditiile de la “Elena Doamna” sunt printre cele mai proaste din toate spitalele iesene : pereti scorjiti,tencuiala cazuta, gandaci si igrasie, iar tavanul de la baie sta sa se prabuseasca.  De asemenea, cel mai vechi corp al spitalului este intr-o stare de degradare foarte avansata si are nevoie urgenta de reparatii capitale. In aceasta situatie, este posibil ca maternitatea sa nu mai primeasca autorizatie de functionare din partea Inspectoratului de Stat in Constructii. “Eu am cerut ISC o expertiza, dar n-au facut-o inca, asteptam sa o faca.  Daca ei gasesc ca este periculos sa continuam sa lucram aici si nu o sa mai primim autorizatie de functionare o sa incercam sa gasim loc in alta parte si speram ca si Consiliul Judetean sa caute solutii pentru problema noastra.”

La CEDO s-a pus problema acestei revendicari si in 18 luni ar trebui sa se stie ce se va intampla, dar pana atunci conducerea spitalului incearca sa gaseasca alternative care sa nu puna in pericol viata pacientilor si a personalului sanitar. “Am incercat sa mai gasim si alte locatii pentru cele 70 de paturi cat ne trebuie noua pentru adulti. Pentru copii ne putem descurca si cu un spatiu mai restrans. Locuri libere ar fi la Spitalul CFR si la Spitalul Militar, dar acestea apartin altor ministere si nu putem apela la ele, asa ca am incercat sa ne orientam spre alte cladiri. Gasisem doua, dar si acelea se pare ca sunt revendicate. Este vorba de cladirea din spatele Spitalului Parhon care a apartinut Institutului Cantacuzino si de o cladire de pe strada Vasile Alecsandri. Am luat in calcul si varianta realizarii unei noi maternitati, chiar avem  un proiect pe care l-am transmis Ministerului Sanatatii, dar nu am primit inca un raspuns”.Proiectul propus de manageriatul Spitalului “Elena-Doamna” are doua variante : fie o cladire noua, fie sa supraetajarea corpurilor de cladire care au numai patru nivele de la Spitalul de Copii “Sf Maria”.  

Pentru moment, insa, singura sansa a maternitatii este sa gaseasca fonduri din alte surse macar pentru a da un aspect curat spitalului. In acest scop, toti angajatii spitalului si-au directionat cei 2% din impozitul pe venit unei fundatii care ajuta la efectuarea a o parte din reparatiile curente. 

">O cerere de retrocedare din 2003 a blocat investitiile de la Spitalului de Obstretica si Ginecologie “Elena-Doamna”, precum si accesul la orice fel de fonduri structurale. Din aceasta cauza, cei circa 50000 de lei pe care ii primeste anual de la Consiliul Judetean sunt singurii bani pe care ii are la dispozitie spitalul pentru a efectua lucrari de intretinere si reparatii. “In anul 2003 s-a depus o cerere de revendicare, iar consilierii s-au temut sa mai investeasca intr-o cladire care ar putea fi in orice moment retrocedata. Noi am solicitat sa primim bani macar pentru reparatii curente si pentru lucrarile de ingienizare, un spital nu ar trebui sa arate altfel.” sustine Maricica Pavaleanu, manager interimar la acest spital. Situatia a fost adusa din nou in atentia CJ la sedinta de astazi, insa nu se pot face prea multe din cauza situatiei juridice in care se gaseste maternitatea : “Legea prevede ca in situatia retrocedarilor nu se pot obtine bani pentru reparatii capitale. Am solicitat plenului CJ si am primit promisiunea ca vom aloca acolo bani pentru reparatii curente ca macar sa amelioram situatia acestui spital” a declarat Cristian Stanciu,consilier judetean din partea PSD. Conducerea spitalului sustine ca nu a fost informata in ceea ce priveste suprafetele exacte aflate in litigiu si din aceasta cauza nu stie pentru care corpuri are dreptul sa primeasca finantare si pentru care nu: “Revendicarea cuprinde un spatiu foarte mare, dar nu stim exact despre ce cladiri este vorba, deoarece nu am fost informati in privinta acestui aspect. Insa am inteles ca si cu terenul sunt probleme” a mai spus Maricica Pavaleanu.

Conditiile de la “Elena Doamna” sunt printre cele mai proaste din toate spitalele iesene : pereti scorjiti,tencuiala cazuta, gandaci si igrasie, iar tavanul de la baie sta sa se prabuseasca.  De asemenea, cel mai vechi corp al spitalului este intr-o stare de degradare foarte avansata si are nevoie urgenta de reparatii capitale. In aceasta situatie, este posibil ca maternitatea sa nu mai primeasca autorizatie de functionare din partea Inspectoratului de Stat in Constructii. “Eu am cerut ISC o expertiza, dar n-au facut-o inca, asteptam sa o faca.  Daca ei gasesc ca este periculos sa continuam sa lucram aici si nu o sa mai primim autorizatie de functionare o sa incercam sa gasim loc in alta parte si speram ca si Consiliul Judetean sa caute solutii pentru problema noastra.”

La CEDO s-a pus problema acestei revendicari si in 18 luni ar trebui sa se stie ce se va intampla, dar pana atunci conducerea spitalului incearca sa gaseasca alternative care sa nu puna in pericol viata pacientilor si a personalului sanitar. “Am incercat sa mai gasim si alte locatii pentru cele 70 de paturi cat ne trebuie noua pentru adulti. Pentru copii ne putem descurca si cu un spatiu mai restrans. Locuri libere ar fi la Spitalul CFR si la Spitalul Militar, dar acestea apartin altor ministere si nu putem apela la ele, asa ca am incercat sa ne orientam spre alte cladiri. Gasisem doua, dar si acelea se pare ca sunt revendicate. Este vorba de cladirea din spatele Spitalului Parhon care a apartinut Institutului Cantacuzino si de o cladire de pe strada Vasile Alecsandri. Am luat in calcul si varianta realizarii unei noi maternitati, chiar avem  un proiect pe care l-am transmis Ministerului Sanatatii, dar nu am primit inca un raspuns”.Proiectul propus de manageriatul Spitalului “Elena-Doamna” are doua variante : fie o cladire noua, fie sa supraetajarea corpurilor de cladire care au numai patru nivele de la Spitalul de Copii “Sf Maria”.  

Pentru moment, insa, singura sansa a maternitatii este sa gaseasca fonduri din alte surse macar pentru a da un aspect curat spitalului. In acest scop, toti angajatii spitalului si-au directionat cei 2% din impozitul pe venit unei fundatii care ajuta la efectuarea a o parte din reparatiile curente. 

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
muntean,  26.03.2011 14:43

Arata jalnic maternitatea vai de steaua ei

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii