A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664677.3289.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

NOBEL 2014: Stefan W. Hell, nascut in Romania, printre laureatii premiului pentru chimie, alaturi de Eric Betzig si William E. Moerner
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-10-2014, ora 16:48

NOBEL 2014: Stefan W. Hell, nascut in Romania, printre laureatii premiului pentru chimie, alaturi de Eric Betzig si William E. Moerner

Articol de Madalina Irimia
Premiul Nobel pentru chimie pe 2014 a fost atribuit cercetatorilor Eric Betzig, Stefan W. Hell si William E. Moerner, a anuntat, miercuri, Comitetul Nobel din cadrul Academiei regale de stiinte din Suedia, potrivit site-ului oficial al acestor distinctii prestigioase. Cei trei cercetatori au fost recompensati pentru "dezvoltarea microscopiei cu fluorescenta de super-rezolutie".

Stefan W. Hell, nascut in 1962 in Arad, Romania, este fizician si unul dintre directorii Institului Max Planck de Chimie Biofizica, din Göttingen, Germania, unde conduce departamentul de NanoBiofotonica.

Hell este, de asemenea, seful departamentului de Nanoscopie Optica al Centrului German de Cercetare a Cancerului din Heidelberg, profesor onorific la Facultatea de Fizica a Universitatii din Göttingen si profesor la Facultatea de Fizica a Universitatii din Heidelberg. Este si membru al comitetului de directori al Laboratorului de lasere din Göttingen si membru al Academiei de stiinte din Göttingen si Heidelberg.
Stefan Hell s-a nascut pe 23 decembrie 1962 in Arad. si-a petrecut copilaria in comuna Santana, unde a urmat si scoala generala, intre 1969 si 1977. in 1977 s-a inscris la liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, unde a studiat doar un an. in aprilie 1978, la varsta de 15 ani, a plecat in Ludwigshafen, Germania, impreuna cu parintii.

Intre 1981 si 1987 a urmat cursurile Facultatii de Fizica la Universitatea din Heidelberg, unde a obtinut titlul de doctor in fizica in 1990, cu calificativul maxim - summa cum laudae.

Foto: laborwelt.de
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii