ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
09-09-2013, ora 12:31

Music Camp International, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Music Camp a devenit un eveniment al Iasului, mult asteptat de elevi. Acest fapt este sustinut de numarul celor 1 430 de elevi participanti de-a lungul celor trei editii anterioare.

In luna mai a acestui an a avut loc Workshop-ul “Predarea eficienta este o invatare din placere” sustinut de Connie Fortunato. Cei 18 profesori de Educatie muzicala din judetul Iasi participanti la acest eveniment au pregatit partiturile pentru concertul din 13 septembrie si au invatat noi modalitati de predare si abordare a copiilor.

Si anul acesta tabara va avea 7 clase de instrumente: vioara, violoncel, fluier, chitara, instrumente de percutie, clopotei rezonanti si clopotei clasici. Pe langa acestea mai exista si o clasa de Jocuri Muzicale, curs unde copii invata teorie muzicala intr-un mod interactiv, avand la baza Teoria Inteligentelor Multiple.

La sfarsitul saptamanii de cursuri, copiii vor realiza ca ceea ce au invatat la clasele de instrumente se poate concretiza prin intermediul unui Concert de instrumente - Instrumentarium. Acesta va avea loc in dimineata zilei de vineri, 13 septembrie, in Sala de festivitati a Colegiului National de Arta “Octav Bancila”.

Tabara se va incheia vineri, 13 septembrie, la ora 15.00, cu un concert extraordinar sustinut de elevi, acompaniati de Orchestra de Camera a Filarmonicii de Stat „Moldova”, la Catedrala Catolica “Sfanta Fecioara Maria, Regina”, pentru un auditoriu format din parinti si bunici, prieteni, profesori si demnitari.

Mesajul Music Camp asa cum l-a transmis Connie Fortunato, initiatoarea taberei de muzica care se desfasoara in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi: “noi credem ca fiecare copil are muzica inlauntrul sau si scopul este sa ajutam copii sa descopere si sa exploateze aceasta muzica dinlauntrul lor. Suntem convinsi ca atunci cand o vor face, demnitatea lor si increderea in propriile forte vor creste exponential. Ceea ce individualizeaza Music Camp International este faptul ca noi oferim copiilor ceva ce ii cladeste pe dinauntru, acesta fiind un dar pentru intreaga viata. Eu cred ca prin intermediul muzicii nu ajungem doar la o generatie, ci influentam o tara sau chiar un continent. Atata timp cat copii vor canta impreuna , ei nu vor ridica armele sa lupte unii impotriva celorlalti. Bucuria de a invata si canta impreuna cu alti copii, bucuria de a realiza ceva impreuna este ceea ce cladeste o legatura puternica intre acesti copii.”

Foto: sapc.net

     
Tag-uri: Music Camp, Iasi, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii