A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832693.467.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Municipalitatea ieseana ia masuri de protejare a populatiei impotriva efectelor caniculei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-07-2015, ora 09:09

Municipalitatea ieseana ia masuri de protejare a populatiei impotriva efectelor caniculei

Articol de Cristian Amariei
Intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Roznovanu, viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica a detaliat planul de masuri pe care municipalitatea ieseana il va activa impotriva efectelor temperaturilor ridicate asupra populatiei.

In contextul generarii pentru judetul si municipiul Iasi a codului portocaliu de canicula incepand cu miercuri, 8 iulie, vor fi luate unele masuri specifice. Astfel, vor fi puse sub stare de adapost a tuturor persoanelor care lucreaza afara, in regim de zi, acestea urmand a beneficia de o pauza de pranz de circa doua ore, dar si de resurse suplimentare de apa. De asemenea, in cadrul Comisiei de Circulatie a fost luata masura de a interzice, incepand de miercuri, 8 iulie, ora 12.00, traficul greu reprezentat de circulatia masinilor cu greutate mai mare de 7,5 tone pe toate strazile din Iasi, cu exceptia autovehiculelor care transporta marfuri perisabile si a masinilor de interventie (Ambulanta, Pompieri, ISU, SMURD), precum si a mijloacelor de transport in comun.

Totodata, incepand cu dimineata zilei de 7 iulie 2015, in Centrele de Cartier Nicolina, Tatarasi, Frumoasa, Alexandru cel Bun, Pacurari a fost distribuita o cantitate de 600 de litri de apa potabila care urmeaza a fi pusa la dispozitia populatiei. De asemenea, se mentine functionarea continua a cismelelor stradale din Bv. Carol, Piata Unirii, Teatrul National, Esplanada Oancea, Parcul Expozitiei, Parcul Copou. Programul de functionare a fantanilor arteziene a fost prelungit pana la ora 23.00. “Udarea strazilor se va face doar in perioadele de dimineata, seara si noapte, pentru a nu fi creat disconfort termic din cauza evaporarii rapide a apei. in acelasi timp, udarea copacilor si a spatiilor verzi se va face in regim continuu. De asemenea, s-a intarit colaborarea cu Directia de Asistenta Comunitara si Politia Locala, in sensul evidentierii persoanelor fara adapost si aducerii lor in punctele in care li se poate acorda ajutor specializat”, a declarat viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica.
     
Tag-uri: iasi, masuri, canicula
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii