ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
14-01-2013, ora 16:49

Movila: Nicolaescu ingradeste dreptul romanilor care cotizeaza la fondul de Sanatate

Articol de Diana Dumitriu

Deputatul PDL Petru Movila il critica pe ministrul Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu pentru ca odata revenit in fruntea ministerului ”a schimbat schimbarea”, respectiv, a luat decizia de a taia fondurile spitalelor private pe motiv ca „traiesc din banul public”.

Domnul ministru spune ca cine isi dezvolta o afacere privata "nu si-o face pe banul public", iar managerii de spitale private trebuie sa isi gandeasca investitia bazandu-se pe fortele proprii, nu pe "ce fura de la stat sau din ceea ce incearca sa obtina prin trafic de influenta". Acuzatia de furt este prevazuta de Codul Penal si pedepsita ca atare iar ministrul ar trebui sa arate dovezile care atesta faptul ca managerii spitalelor private au furat de la stat.Trecand peste aceste declaratii hazardate, ramane faptul ca decontarea unor servicii medicale catre spitalele private vor inceta, asa cum doreste ministrul Sanatatii”, a declarat presei deputatul Petru Movila.

Conform spuselor lui Nicolaescu, sustine parlamentarul iesean, aproximativ 10 procente din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor fi directionate catre spitalele publice.

In opinia lui Movila, decizia de a taia decontarile catre spitalele private nu va face altceva decat sa atraga oprobiul public. Mai mult decat atat, este ingradit dreptul romanilor, care cotizeaza la fondul de sanatate, de a alege conditiile in care sa fie tratat. Este ca si cum s-ar ingradi dreptul romanilor la libera circulatie.

Nu in ultimul rand, ministrul a sustinut ca vor fi readuse toate spitalele sub umbrela ministerului. Mai ramane sa solicite o nationalizare a acestora, precum comunistii. Despre principiul descentralizarii democratice, ati auzit domnule ministru? Despre intarirea competentelor managerilor de spitale ati auzit, domnule ministru? Ori poate banii gestionati de minister pentru favorizatii acestuia sunt prea putini si atunci e de inteles dorinta dumneavoastra. Tinand cont de toate acestea, ii solicit public ministrului Nicolaescu sa isi ceara scuze de la toti medicii care lucreaza in mediul privat in Romania si sa nu mai faca afirmatii decat atunci cand are fundamentarea necesara pentru acestea. Acum mai mult ca oricand s-a dovedit faptul ca postul de consilier al ministrului Sanatatii, ocupat de dr. Calin Scripcaru, este mai necesar ca oricand, psihiatria fiind un domeniu prioritar de activitate pentru acest minister”, a mai spus Petru Movila.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii