A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664476.2544.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Movila: Este rusinos ca nu a fost aprobat niciun amendament pentru judetul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
05-02-2013, ora 16:39

Movila: Este rusinos ca nu a fost aprobat niciun amendament pentru judetul Iasi

Articol de Madalina Irimia

Deputatul PDL Petru Movila sustine ca finantarea stravezie si respingerea propunerilor de alocari financiare majore pentru judetul Iasi pe care parlamentarii USL le-au sustinut acum un an, a fost testul de sinceritate in fata alegatorilor ieseni si care acestia l-au cazut rusinos cu brio.

Inconsecventa si neseriozitatea membrilor aliantei a atins apogeul iar bugetul pentru anul 2013 este proba clara a minciunii si demagogiei USL,mai spune deputatul PDL. Movila atrage atentia ca nici unul dintre cele peste 500 de amendamente depuse la bugetul de stat pentru anul 2013 de catre parlamentarii de Iasi nu a trecut de comisiile de specialitate.

Astazi, cand nici un amendament nu a fost aprobat si implicit nici un proiect nu a primit finantare, parlamentarii USL tac iar banii care au ajuns la Iasi sunt fie egali cu cei alocati de Guvernele Boc si Mihai Razvan Ungureanu, fie cu mult mai putini. Sa nu uitam ca anul trecut, numai pentru Institutul Regional de Oncologie, la Iasi au venit aproximativ 114 milioane de lei iar pentru soseaua de centura aproape 53 milioane lei”, spune Petru Movila.

El considera ca este rusinos pentru parlamentarii ieseni, reprezentanti al unui guvern de talia USL, sa nu le fie aprobat nici macar un singur amendament pentru judetul Iasi, mai ales dupa ce au promis ca, dupa ce vor ajunge in Parlament, vor continua si sustine proiectele din fiecare localitate mult mai bine decat pe timpul guvernarii PDL.

Faptul ca nici unul dintre aceste proiecte, in special Aeroportul Iasi, nu a primit finantare de la bugetul de stat arata cat de putin important este la acest moment judetul Iasi pe harta guvernantilor. Cu precadere in ultima jumatate de an, membrii USL Iasi au promis ca vom avea zeci de proiecte care sa ofere un plus de valoare si dezvoltare judetului, ca fondurile alocate de la stat vor fi cu mult mai semnificative decat cele ale guvernarii PDL si ca Aeroportul Iasi va prinde contur aproape instant. In schimb, in motivatia de respingere a amendamentului se arata ca: “Aeroportul International Iasi este aeroport de interes local, iar lucrarile pentru dezvoltarea si modernizarea acestuia se finanteaza din bugetul autoritatilor publice locale”, mai spune Movila.

Pedelistul acuza ca in ultimii ani, ”USL nu a facut altceva decat sa promita, sa promita si iar sa promita”, in timp ce el, in calitate de parlamentar de Iasi a depus 160 de amendamente la bugetul de stat, majoritatea fiind proiecte de dezvoltare pentru Colegiu 3, cum ar fi modernizarea drumurilor judetene DJ 248 Iasi – Tibanesti sau a DJ 246 Tibanesti - Dagata, modernizarea drumurilor comunale si satesti din majoritatea comunelor din colegiu, extinderea retelelor de electricitate, a retelelor de distributie a gazelor naturale sau implementarea unor sisteme de alimentare cu apa potabila, infiintarea unui punct ISU in comuna Tibanesti precum si infiintarea unor crese de tip 3 in toate cele 35 de comune din Iasi care primisera aprobare prin intermediul programului national de constructie de crese si gradinite.

Pe langa amendamentele depuse pentru Colegiul 3, alaturi de grupul parlamentar al PDL am depus si amendamentele pe care colegii mei parlamentari USL le-au sustinut anul trecut si pe care eu le-am votat. Oportunitatea si necesitatea acestor proiecte nu a disparut, iar acum parlamentarii USL au avut posibilitatea sa le aprobe, avand majoritate”, a mai spus Petru Movila.

     
Tag-uri: Petru Movila, Iasi, PDL
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii