ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-03-2015, ora 14:03

Modernizari in pietele din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Avand in administrare pietele agroalimentare din Iasi, dar si alte unitati de comercializare a marfurilor, Ecopiata se afla in plin proces de modernizare.

Principalele piete iesene de desfacere a produselor agroalimentare au beneficiat anul trecut de investitii importante orientate spre reabilitare si modernizare. Astfel, in Piata Alexandru cel Bun au fost inlocuiti 120 de metri liniari de conducta de apa, au fost efectuate reparatii la un punct gospodaresc, la tablourile electrice si la instalatia de iluminat din cadrul pergolei. De asemenea, pentru o mai buna salubrizare a pietei au fost amplasate 30 de europubele. Tot in cursul anului trecut, la sediul administrativ al Pietei Sudului din CUG a fost montata o centrala termica, gardul imprejmuitor a fost vopsit, iar in zona au fost instalate 20 de europubele.

Lucrari de modernizare au avut loc si in Piata Hala Centrala, unde zona exterioara de desfacere a fost dotata cu 16 tarabe cu acoperis si au fost efectuate reparatii si zugraveli la tavanul pietei inchise. In urma investitiilor, la Piata Nicolina a fost montata o firma luminoasa, a fost refacut si modernizat grupul sanitar existent pe teritoriul pietei si au fost realizate reparatii la rampa de acces in Hala de Lactate. De asemenea, a fost amplasata o copertina la intrarea in sediul administrativ al pietei si au fost achizitionate un nou cantar electronic si 15 europubele. Piata Tatarasi are acum amenajat un spatiu pentru sacrificare si comercializare miei in preajma Sarbatorilor Pascale si doua europubele pentru asigurarea salubrizarii.

Pentru anul 2015, conducerea Ecopiata si-a stabilit o serie de obiective de investitii, valoarea acestora fiind estimata la 522.000 de lei. Astfel, 150.000 de lei vor fi utilizati pentru amenajarea unei hale multifunctionale la noul Bazar, iar 50.000 de lei vor fi alocati reabilitarii sistemului de incalzire termica de la Hotelul Municipal. Pe lista de investitii este prevazuta si montarea unui sistem de supraveghere video, operatiune estimata a costa 60.000 de lei. Alte sume de bani sunt alocate pentru achizitionarea de soft informatic, dar sunt prevazute si fonduri pentru viitoare amenajari ale sediului social.
     
Tag-uri: iasi, modernizare, piata
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii