A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727807892.434.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ministrul Muncii ia la puricat baza de date a pensiilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
27-07-2012, ora 16:48

Ministrul Muncii ia la puricat baza de date a pensiilor

Articol de Anca Gabriela Cretu

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu a declarat astazi la Iasi ca va analiza, in aceasta perioada, baza de date a pensiilor pentru a verifica daca acestea au fost calculate corect. Motivul controlului il constitutie retinerea unor sume de bani din pensii, fapt care a stranit nemultumirea multor beneficiari din tara.

La unele persoane au fost retinute sume mici de bani: de la 2,7 la 3 lei pentru o perioada de cateva luni. Cand au vazut ca li s-a retinut din pensie aceste sume, persoanele s-au dus la Casa Nationala de Pensii (CNP) pentru a cere explicatii. Voi verifica, din nou, toata baza de date cu toate retinerile care au fost facute, in asa fel incat, acolo unde s-a gresit, sa se repare, asa cum am facut-o si cu contributia de asigurari de sanatate iar acolo unde s-au oprit sumele de bani in mod legal, persoanele sa fie instiintate in ce conditii s-au retinut acesti bani. Daca primesc in minus sau in plus, ei trebuie sa stie ce se intampla cu drepturile pe care le au”, a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a mai precizat ca persoanele care nu si-au primit pensiile, se pot adresa oficiului postal abia luni pentru recuperarea banilor.

Sunt unele probleme legate de plata pensiilor. Unele oficii postale au amanat plata pensiilor. Aici am semnalari chiar din Bucuresti, ca le vor plati luni. Sunt unele persoane care s-au plans ca li se retin anumite sume de bani. Este vorba de acea incapacitate totala de gestionare a sistemelor care depind de Ministerul Muncii, de acele probleme gasite la CNP, calcule gresite care au fost facute de-a lungul timpului, fie ca erau sume de bani, care au reprezentat contributia pentru asigurari de sanatate, fie ca era vorba de pensile date revolutionarilor sau sotiilor acestora. Acestea, tot din greseli de calcul si de interpretare, ca sa nu spun de nepricepere, au fost facute”, a completat Mariana Campeanu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii