ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-09-2012, ora 16:26

Ministrul Agriculturii la Iasi: Statul roman va dona 110 tone de samanta certificata de grau Republicii Moldova

Articol de Diana Dumitriu

Aflat la Iasi pentru a lua parte la feativitatile de deschidere a Targului pentru Fermieri si Industrie Alimentara ”AGRALIM”, precum si a Festivalului Naturii, evenimente care se deafasoara in incinta Centrului Expozitional Moldova, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Conatantin, a declarat ca statul roman va dona 110 tone de samanta certificata de grau ”colegilor si fratilor” de peste Prut.

Daniel Constantin a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in sedinta de Guvern de miercuri a foat aprobat un memorandum care prevede ca statul roman sa doneze 110 tone de samanta certificata de grau, ca urmare a unei solicitari venite din partea celor de la Ministerul Agriculturii din Republica Moldova. Donatia isi are justificarea prin faptul ca anul acesta seceta a afectat agricultura la nivel mondial, iar tarile europene, cât si Republica Moldova trec printr-o perioada grea.

Desi Romania se confrunta ea insasi cu probleme din cauza secetei, sprijinirea celor din Republica Moldova a fost decisa in urma unei discutii avute zilele trecute cu Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii din Republica Moldova. In timpul convorbirilor, oficialul roman a fost informat despre problema culturilor de grau din Republica Moldova datorata lipsei de samanta certificata.

Exista o lipsa puternica pe piata din Republica Moldova de samanta certificata de grau. Iata ca incercam sa fim solidari intr-o perioada in care nici agriculturii din Romania nu i-a mers foarte bine. Cred ca e un gest normal pe care ar trebui sa-l facem fata de colegii si fratii nostri din Republica Moldova ori de cate ori este nevoie”, a spus Daniel Conatantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Livrarea celor 110 tone de samanta certificata de grau catre Republica Moldova se va face in functie de mijloacele de transport puse la dispozitie de Ministerul Transportului din Romania, dupa cum a aproximat ministrul.

foto: stiridecluj.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii