ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-08-2013, ora 07:13

Miercuri au inceput lucrarile la cel mai important proiect al Iasului: Modernizarea si Dezvoltarea Aeroportului International Iasi

Articol de Madalina Irimia

Miercuri, 7 august, au fost incepute lucrarile pentru constructia noii piste la Aeroportul International Iasi, in lungime de 2400 metri. Evenimentul a avut loc in Capatul Sud al Pistei, la Statia Meteorologica, pe locul in care constructorul a mobilizat o parte a utilajelor si a muncitorilor pentru demararea lucrarilor.

Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, institutia din bugetul careia se realizeaza acest proiect, a extras prima cupa de pamant cu excavatorul pentru a marca acest moment inaugural.

Acesta a subliniat importanta evenimentului de astazi pentru viitorul Judetului si pentru dezvoltarea Iasului.

In ultimii 23 de ani am trait raportandu-ne mai mult la trecut decat la viitor. Acum, aici, asistam la renasterea Iasului ca unul dintre principalele centre economice ale tarii. Vedem astazi un Iasi care s-a intors cu fata catre viitor, un Iasi care este increzator in fortele sale. Constructia Aeroportului inseamna constructia unui proiect de capatai, fundamental pentru comunitatea noastra, iar inceprea lucrarilor la noua pista este inceperea unui nou drum: un drum al bunastarii, un drum care va insemna noi oportunitati si noi energii pentru orasul nostru. Totodata, acest moment este incununarea consensului politic pe care l-am generat in Consiliul Judetean si sper ca aceasta atitudine sa caracterizeze si de acum incolo administratia pe care o conduc. In ultimul an de zile am pus proiectele judetului inaintea politicului sau al partizanatului. Oamenii s-au saturat de galceava si isi doresc lucruri concrete. Am reusit sa cream consens generator de proiecte concrete si cred ca n-ar fi bine sa ne schimbam”, a declarat Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

"Graficul de executie este de 25 de luni. Eu imi doresc ca acest termen sa fie devansat, astfel incat lucrarile sa fie finalizate inainte de termen. Ar fi atat in beneficiul constructorului, cat si in beneficiul iesenilor”, a spus Marius BODEA, directorul Aeroportului Iasi.

La eveniment au participat Relu FENECHIU, Gheorghe NICHITA, directori ai institutiilor publice, primari din comunele si orasele din Judet, parlamentari, reprezentanti ai mediului academic si oameni de afaceri.

Cristian ADOMNITEI a reamintit ca modernizarea Aeroportului se realizeaza in totalitate din bani de la bugetul local si ca nu si-a pierdut speranta in sprijinul guvernamental pentru acest proiect.

Eu inca imi pun speranta ca actulul Guvern USL, investit cu un vot masiv si de catre ieseni, va aloca fonduri pentru acest obiectiv vital in procesul de dezvoltare al judetul nostru”, a declarat Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega ’93 SRL si SC UTI Grup SA a castigat licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri in R.A. Aeroportul Iasi. Valoarea contractului este de 139.128.551,47 de lei, fara TVA. Termenul de finalizare este de 25 de luni, in acest termen fiind inclusa si proiectarea.

Contractul prevede executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrarile vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.

Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 a Judetului Iasi va avea in vedere completarea acestor investitii cu celelelate trei module prevazute in planul general de dezvoltare si modernizare a Aeroportului Iasi: construirea unui nou terminal de pasageri, a unui terminal cargo si a unui hangar.

     
Tag-uri: lucrari, aeroport, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii