ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-05-2013, ora 15:01

Metoda "accidentul" face o noua victima la Iasi. Femeie inselata cu 2.000 de euro de un barbat

Articol de Alexandra Stefanescu

O ieseanca a reclamat la Politie ca a fost inaelata de un barbat care a pretins ca este avocat ai care i-a spus ca fiul ei a provocat un rutier cu victime in Marea Britanie ai i-a solicitat pentru onorariu suma de 1.500 euro.

“ La data de 08.05.2013, politiatii Sectiei 3 Politie au fost sesizati de catre C. Elena, de 45 ani, din Iaai, cu privire la faptul ca in ziua de 29.04.2013 a fost indusa in eroare prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase, constand in aceea ca o persoana necunoscuta a apelat-o pe telefonul fix, pretinzand ca este avocat, iar fiul sau a comis un accident rutier cu victime in Marea Britanie ai i-a solicitat pentru onorariu suma de 1.500 euro, bani pe care victima i-a depus intr-un cont bancar”, informeaza IPJ Iasi.

Recomandari ai sfaturi

CUM SA IDENTIFICATI O PERSOANA CARE DOREATE SA VA INAELE

Persoanele care doresc sa va inaele sunt actori foarte buni, care iai dezarmeaza victimele cu o aparenta de „baiat de treaba”. Dincolo de aceasta fatada se afla un infractor care poseda un simt natural de a identifica victimele ai de a le infrange rezistenta cu propunerile lui.

Infractorul tipic nu are moralitate, este adesea violent, adaptabil la orice situatie ai crede ca victimele iai merita aceasta soarta. Daca nu este prins el va actiona din nou.

Victimele

Oricine poate deveni o victima, chiar ai persoanele care se considera prea inteligente pentru a fi inaelate.

Multe victime au o serie de caracteristici comune: cel mai adesea, dar nu intotdeauna, sunt femei, batrane ai locuiesc singure. Se incred in ceilalti, chiar ai straini, ai s-ar putea sa necesite o suplimentare a veniturilor. Singuratatea ai dorinta de a ajuta sunt trasaturi pe care aceati infractori le exploateaza pentru a obtine cooperarea victimei. In vizorul infractorului se vor afla absolut toate bunurile care reprezinta o valoare.

RECOMANDARI

- Verificati intotdeauna ai din alte surse daca situatia care vi se prezinta este reala, inainte de a da o suma de bani sau de a semna un contract.

- Fiti suspicioai fata de orice promisiune care v-ar garanta caatiguri baneati substantiale sau fata de o „afacere” pe care nimeni nu omai poate face.

- Nu discutati cu strainii despre situatia dumneavoastra financiara ai nici nu oferiti bani.

- Sa nu va simtiti ruainati sa faceti plangere la politie daca ati fost victima unei astfel de persoane.

- Luati parte la proces ca martor pentru a stopa acest tip de infractiune.

Foto: citynews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii