ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-05-2012, ora 06:22

Memorialul Lumanarilor Aprinse, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

ARAS Iasi organizeaza anul acesta cea de-a XV-a editie a Memorialului Lumanarilor Aprinse. La acest eveniment sunt asteptati atat iesenii cat si membrii ONG-urilor, reprezentatii institutiilor publice,companii private, numerosi parteneri media, licee, grupuri cu initiativa, artisti cunoscuti, toti mobilizandu-se pentru a combate discriminarea, pentru a oferi sprijin si intelegere persoanelor seropozitive si pentru a comemora pe cei care au pierdut lupta cu HIV/SIDA.

Alatura-te Marsului Tacerii, duminica, 20 mai, incepand cu ora 19:00 in Parcul Copou (langa Teiul lui Eminescu) si aprinde o lumanare pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant incepand cu ora 20:00. JUL Baldovin, Andrei Bauer si formatia Descantec vor aduce un tribut persoanelor decedate din cauza SIDA iar la finalul serii vom avea nevoie de cat mai multe maini pentru a lansa catre cer lampioane inscriptionate cu prenumele celor care nu mai sunt printre noi.

Memorialul Lumanarilor Aprinse este un eveniment international aflat la cea de-a 21-a editie si este mai mult decat un simplu memorial de comemorare a victimelor SIDA. Este o ocazie de a informa populatia despre HIV si SIDA, de a mobiliza populatia si de a o face constienta ca SIDA este o amenintare la adresa unei intregi generatii, a unei intregi civilizatii.

HIV si SIDA sunt unele dintre cele mai tragice maladii ale lumii moderne. Din 1983, de cand a fost descoperit HIV, mai mult de 20 milioane de persoane seropozitive au murit si conform Programului Natiunilor Unite, aproximativ 40 de milioane de persoane traiesc astazi cu acest virus. Din cei infectati, mai mult de 17 milioane sunt femei si 2 milioane sunt copii. Fiecare colt al lumii a resimtit impactul pe care acest virus il are, dar cel mai mult acest impact a fos resimtit in regiunile sarace, acolo unde oamenii au acces limitat la servicii medicale. SIDA a lasat copii orfani, vaduve, parinti indurerati, a slabit sistemele de sanatate, a afectat economia tarilor si a dus la accentuare saraciei si a diferentelor intre clase sociale. Stigmatizarea si discriminarea persoanelor seropozitive nu a dus decat la inrautatirea acestei situatii.

Foto: picasaweb.google.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii