ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-05-2014, ora 12:34

Membrii unei grupari specializate in furturi din buzunare la Paris, arestati in Iasi

Articol de Cristian Amariei

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Iasi si Cluj, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat patru perchezitii domiciliare la persoane banuite ca fac parte dintr-o grupare infractionala specializata in furturi din buzunare, care ar fi actionat in Paris.

Pe data de 13 mai, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iasi, in baza unei solicitari a autoritatilor judiciare franceze, au efectuat doua perchezitii domiciliare in municipiului Iasi, la locuintele a doua persoane, banuite de furturi din buzunare comise in Paris.

In aceeasi zi, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj-Napoca au efectuat doua perchezitii, in municipiului Cluj-Napoca si in localitatea Tarnita, la locuintele unui barbat, banuit de furturi din buzunare comise in Paris.

Persoanele in cauza sunt banuite ca, incepand cu anul 2012, ar face parte dintr-o grupare infractionala organizata, specializata in comiterea de furturi din buzunare in Paris, in special in zonele vizitate intens de catre turisti straini.

Autoritatile franceze efectueaza cercetari pentru furt calificat, tainuire si ultraj contra persoanelor insarcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate in forma continuata, infractiuni prevazute de Codul penal francez .

Fata de doua dintre persoane au fost puse in executare mandate europene de arestare, urmand a fi predate autoritatilor franceze.

Prejudiciul cauzat este estimat la 570.000 de euro.

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: hoti, furt, buzunare, Iasi, Paris
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii